De kwark Protein Blueberry van Melkunie bevat niet zoveel meer eiwitten dan de 'gewone' magere verse kaas van Campina, maar wel meer zoetstoffen.
Volledig scherm
PREMIUM
De kwark Protein Blueberry van Melkunie bevat niet zoveel meer eiwitten dan de 'gewone' magere verse kaas van Campina, maar wel meer zoetstoffen. © RV

Steeds meer 'eiwitrijke' producten in de rekken: “Dure marketingtruc”

'Rijk aan eiwitten': steeds meer voedingsproducten - yoghurt, kaas, ontbijtgranen, en ja, zélfs chips - dragen een speciale vermelding van hun hoge proteïnegehalte. Maar zijn eiwitrijke producten ook gezonder dan hun variant zónder voedingsclaim? Niet per se, blijkt uit onderzoek van Test Aankoop. "Het is een marketingtruc, die je meestal meer geld kost."

 1. Wisselend bewolkt weer met soms brede opklaringen en temperaturen tot 13 graden
  Weer

  Wisselend bewolkt weer met soms brede opklarin­gen en temperatu­ren tot 13 graden

  Na het optrekken van het ochtendgrijs in sommige streken, wordt het vandaag overal wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Aan zee kunnen er enkele buien voorkomen die later op de dag en naar de avond toe dieper het land in trekken. Maxima van 8 tot 11 graden in de Ardennen en 12 tot 13 graden elders. Er staat een matige en tot vrij krachtige, aan zee vrij krachtige tot krachtige, zuidwestenwind tussen 50 en 60 km/u. Aan zee ruimt de wind naar west tot zuidwest op het einde van de namiddag. Dat meldt het KMI.
 2. Gezondheidseconoom Lieven Annemans: “Dagelijkse angstboodschappen en de verkeerde maatregelen zijn het probleem"

  Gezondheid­s­eco­noom Lieven Annemans: “Dagelijkse angstbood­schap­pen en de verkeerde maatrege­len zijn het probleem"

  Of er te veel naar hem werd geluisterd, en te weinig of te laat is ingegrepen. Dat werd bij de Zevende Dag op één gevraagd aan gezondheidseconoom Lieven Annemans (56), naar aanleiding van de beangstigende coronacijfers. De gezondheidseconoom pleitte in september nog vurig voor het versoepelen van enkele coronamaatregelen, omdat we ons dat konden “permitteren” zei hij toen. Nochtans waren de cijfers op dat moment ook al aan het stijgen.