Steeds meer burgemeesters melden gevallen van rechtsextremisme op hun grondgebied. Dat zei Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Steeds meer burgemeesters melden gevallen van rechtsextremisme op hun grondgebied. Dat zei Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) in het Vlaams Parlement. © Photo News

Steeds meer burgemeesters melden rechtsextremisme: “1 op 3 wordt geconfronteerd met toxische polarisatie uit extreemrechtse hoek”

Steeds meer burgemeesters melden gevallen van rechtsextremisme op hun grondgebied. Dat zei Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) in het Vlaams Parlement na vragen van Jo Brouns (CD&V) en Tom Ongena (Open Vld) over de zaak-Jürgen Conings.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Wagens en horecazaken worden zwaar geviseerd in Aarschot, maar haast geen buit: “Bij mij lag er enkel wat glas en bloed”
  PREMIUM

  Wagens en horecaza­ken worden zwaar geviseerd in Aarschot, maar haast geen buit: “Bij mij lag er enkel wat glas en bloed”

  Vandalenstreken of inbrekers, er was op het eerste gezicht weinig verschil te zien donderdagochtend in Aarschot. Hoewel er in tal van handelszaken en auto’s werd toegeslagen werd nergens een grote buit gemaakt - hier een sleutelbos, en daar wat kleingeld. De schade is overal echter meer dan aanzienlijk. De politie is dan ook volop op zoek naar de daders. Daarvoor roept ze nu ook de hulp in van buurtbewoners.
  Aarschot
 3. Bart De Wever (N-VA) was mogelijk doelwit van opgepakte geradicaliseerde jongeren, ook politiekantoren in het vizier van terroristische groep
  UPDATE

  Bart De Wever (N-VA) was mogelijk doelwit van opgepakte geradicali­seer­de jongeren, ook politiekan­to­ren in het vizier van terroristi­sche groep

  N-VA-voorzitter Bart De Wever en enkele politiekantoren waren mogelijk het doelwit van de geradicaliseerde moslimjongeren die maandag zijn opgepakt. Dat bevestigt het federaal parket aan onze redactie. De speurders hielden de jongeren in Brussel, Antwerpen en Eupen al een tijdje in de gaten omdat ze in sneltempo geradicaliseerd zouden zijn. “Ik was nooit ongerust”, reageert De Wever bij VTM Nieuws.
 1. Wie zijn de Nederlandse ‘Freedom Fighters’ die DPG Media bedreigen?
  PREMIUM

  Wie zijn de Nederland­se ‘Freedom Fighters’ die DPG Media bedreigen?

  Een telefoontje vanuit Nederland met de melding dat vijf getrainde mannen — “mogelijk militairen” — naar Antwerpen zouden komen om de schuilplaats van Marc Van Ranst te achterhalen: het volstond om het gebouw van DPG Media maandagavond in allerijl te ontruimen. De dreiging zou afkomstig zijn van ‘Freedom Fighters The Netherlands’, en dus niet van sympathisanten van de voortvluchtige Jürgen Conings. Wie gaat er achter de Nederlandse groepering schuil? Waarvoor staan de leden? En moeten we hen serieus nemen?
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.