Professor Guy Brusselle (rechts): "Bij een acute astma-aanval moet je naar de spoeddienst."
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Guy Brusselle (rechts): "Bij een acute astma-aanval moet je naar de spoeddienst." © Thomas Verfaille

Steeds meer Belgen zullen een aanval van onweersastma krijgen: hoe gevaarlijk is dat en wat kan je eraan doen?

De hevige onweersbuien, die ook in ons land steeds vaker volgen op een periode van extreme hitte, zijn géén goed nieuws voor mensen met een pollenallergie. De plotse felle regen kan immers onweersastma uitlokken. Wat is dat precies? En hoe gevaarlijk is het?

8 reacties

 • NATALIE VAN MELKEBEKE

  1 maand geleden
  Ik ook astma van kleins af aan. Dan veel ups en downs. 3 jaar geleden kon ik niets meer door de astma. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Enkele weken in behandeling bij Professor Brusselle en nooit zo goed gevoeld. Bedankt professor. Ps. Ik ben 44 jaar
 • Ronny Cypers

  1 maand geleden
  Ik heb echt astma, maar iemand dat beweert dat rook van sigaretten hem of haar niet deert of nog nooit een aanval heeft gehad zal dan ook geen astma hebben. Iemand met astma heeft last van hoge vochtigheid in de lucht. Dus ik begrijp je maar al te goed Patricia.
 • Thys Chris

  1 maand geleden
  Wat gaan ze nog allemaal uitvinden 🤣
 • Christophe Osselaer

  1 maand geleden
  Klopt Bij regen na hitte of onweer super veel last van mijn allergie dan. Zelf gevoel van koorts.
 • Martine Leemans

  1 maand geleden
  Wat gaat het volgende zijn wat ze ons gaan wijsmaken?
 1. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger”
  Play

  Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkracht­cri­sis wordt erger”

  Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.
 2. Recordaantal pollen in de lucht: welke voeding helpt (niet) tegen hooikoorts? “Helft van patiënten krijgt meer klachten als ze alcohol drinken”
  PREMIUM

  Recordaan­tal pollen in de lucht: welke voeding helpt (niet) tegen hooikoorts? “Helft van patiënten krijgt meer klachten als ze alcohol drinken”

  Afgelopen week werd in Brussel een recordaantal pollen in de lucht gemeten. Het gaat om de hoogste concentratie in 40 jaar tijd. En er is spijtig genoeg geen verbetering op komst. Zijn er naast medicatie ook voedingsmiddelen die je beter wel of niet eet om symptomen van hooikoorts in te tomen? Professor Peter Hellings en allergie-expert Marijke De Lange lichten toe. “Wie allergisch is voor berkenpollen is dat vaak ook voor appels.”