Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Steeds meer Belgen hebben moeite om energiefactuur te betalen

Belgische gezinnen en bedrijven hadden het de voorbije maanden steeds moeilijker om hun energierekeningen te betalen. Dat blijkt uit navraag door Febeg, de federatie van energieleveranciers, meldt De Tijd.

 1. “Niemand rond de regeringstafel durfde het te hebben over contact tracing, de belangrijkste verdedigingslijn tegen een tweede golf die zo broos bleek als een meringue”
  PREMIUM

  “Niemand rond de regerings­ta­fel durfde het te hebben over contact tracing, de belangrijk­ste verdedi­gings­lijn tegen een tweede golf die zo broos bleek als een meringue”

  De schamele toerist die dezer dagen door Brussel waart, zag vrijdag rook opstijgen vanuit het huis van de Vlaamse regering. Eventjes opperde iemand dat dit de politieke carrière van Wouter Beke was die in rook opging, maar het bleek de witte rook die de aanstelling van drie nieuwe provinciegouverneurs aankondigde.
 2. 1,6 miljoen huishoudens moeten overschakelen van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas: zit jouw gemeente erbij? En wat betekent dit voor je portemonnee?
  PREMIUM

  1,6 miljoen huishou­dens moeten overschake­len van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas: zit jouw gemeente erbij? En wat betekent dit voor je portemon­nee?

  Meer dan 3 miljoen gezinnen en bedrijven gebruiken momenteel gas, maar ongeveer de helft daarvan moet overstappen van arm naar rijk gas. Dit omdat Nederland, de voornaamste leverancier van arm gas, stopt met de uitvoer naar ons land. De mensen die moeten omschakelen, zullen of hun gasketel moeten laten vervangen of deze laten bijregelen. Welke kosten komen hierbij kijken, en draait de consument hier zelf voor op?
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv