Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Steeds meer Belgen hebben moeite om energiefactuur te betalen

Belgische gezinnen en bedrijven hadden het de voorbije maanden steeds moeilijker om hun energierekeningen te betalen. Dat blijkt uit navraag door Febeg, de federatie van energieleveranciers, meldt De Tijd.

 1. “Niemand rond de regeringstafel durfde het te hebben over contact tracing, de belangrijkste verdedigingslijn tegen een tweede golf die zo broos bleek als een meringue”
  PREMIUM

  “Niemand rond de regerings­ta­fel durfde het te hebben over contact tracing, de belangrijk­ste verdedi­gings­lijn tegen een tweede golf die zo broos bleek als een meringue”

  De schamele toerist die dezer dagen door Brussel waart, zag vrijdag rook opstijgen vanuit het huis van de Vlaamse regering. Eventjes opperde iemand dat dit de politieke carrière van Wouter Beke was die in rook opging, maar het bleek de witte rook die de aanstelling van drie nieuwe provinciegouverneurs aankondigde.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. 1,6 miljoen huishoudens moeten overschakelen van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas: zit jouw gemeente erbij? En wat betekent dit voor je portemonnee?
  PREMIUM

  1,6 miljoen huishou­dens moeten overschake­len van ‘arm’ naar ‘rijk’ gas: zit jouw gemeente erbij? En wat betekent dit voor je portemon­nee?

  Meer dan 3 miljoen gezinnen en bedrijven gebruiken momenteel gas, maar ongeveer de helft daarvan moet overstappen van arm naar rijk gas. Dit omdat Nederland, de voornaamste leverancier van arm gas, stopt met de uitvoer naar ons land. De mensen die moeten omschakelen, zullen of hun gasketel moeten laten vervangen of deze laten bijregelen. Welke kosten komen hierbij kijken, en draait de consument hier zelf voor op?