Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Steeds meer Belgen carpoolen: hoge brandstofprijzen maken samen rijden hip

De hoogte van de brandstofprijzen zet meer mensen ertoe aan om te carpoolen, ofwel samen te rijden. In de eerste acht maanden van dit jaar is het aantal ‘gecarpoolde’ kilometers meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met 2019 is er een stijging met bijna veertig procent. Dat meldt Vias Institute op basis van haar jongste mobiliteitsbarometer.

 1. N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijndrecht: “Verlinden had beter moeten anticiperen”
  21

  N-VA-Kamerlid Freilich na hack politie Zwijn­drecht: “Verlinden had beter moeten anticipe­ren”

  Na het grote datalek bij de politie van Zwijndrecht, die VTM NIEUWS en HLN aan het licht brachten, reageert Kamerlid Michael Freilich van oppositiepartij N-VA dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beter had moeten anticiperen en meer proactief te werk moet gaan rond cyberveiligheid. De partij zal ook parlementaire vragen stellen aan haar en premier Alexander De Croo (Open Vld). Er komt ook een wetsvoorstel. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vraagt ondertussen overleg met Verlinden en de lokale politiezones.
 2. Onderhandelingen over loonakkoord afgesprongen, overleg gaat maandag verder

  Onderhande­lin­gen over loonak­koord afgespron­gen, overleg gaat maandag verder

  De onderhandelingen over het loonakkoord zijn afgesprongen. Dat heeft onze redactie vernomen. Maandag zullen de onderhandelingen voortgezet worden. Er wordt gediscussieerd over een energiecheque of een koopkrachtcheque. “Ik hoor dat het gaat om een cheque van 500 euro. Als bedrijven extra winsten maken, zou het over een bedrag van 750 euro gaan”, vertelt onze VTM Nieuws-journalist Karel Lattrez. Vakbonden en werkgevers zijn niet laaiend enthousiast over zo’n premie.