Steeds meer agressie tegen leerling-bestuurders

Het aantal kandidaat-bestuurders dat te maken krijgt met agressie, stijgt jaar na jaar. Dat zegt mobiliteitsorganisatie Touring, op basis van het aantal meldingen die ze zelf ontving. Ook de federatie van rijscholen bevestigt de trend, aldus Touring. 

26 reacties

 • Peter Buyck

  1 maand geleden
  Alle chauffeurs die het goed bedoelen hebben hier last van. Heel vaak zijn er die 50km/u in de bebouwde kom te traag vinden en dan maar inhalen? Laat staan het respect voor de schoolzone waardoor ze heen scheuren.
 • gustaaf van bever

  1 maand geleden
  Niet alleen leerling bestuurders, ook mensen met een handicapsticker op de wagen ervaren dikwijls rare reacties. Een bestuurder die zich niet kan beheersen, hoort niet op de baan maar op defensief rijden cursus en bij herhaling agressie,, terug rijexamen.
 • sjaak vanslembrouck

  1 maand geleden
  En dan nog vaak net door degene die zelf nooit geen rij exemen hebben moeten afleggen. veel senioren zijn een nachtmerrie achter het stuur, reflexen trekken op niks meer en kennen maar de heflt van de regels.
 • Ruben Beylemans

  1 maand geleden
  Iedereen heeft moeten leren. Stop met die nutteloze agressie. Waar je kan voorbij steken, steek dan voorbij en laat het zijn zo als het is en gedraag jullie volwassen. De pampertijd is voorbij en word ook verondersteld dat je gezond verstand gebruikt.
 • Vandenbroeck Rudy

  1 maand geleden
  Richtingsaanwijzers zijn in vele wagens een optie!