Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Steeds meer 45-plussers vinden weg naar zorgberoepen: “Belangrijk om ook jonge mensen te blijven aantrekken”

Steeds meer 45-plussers vinden de weg naar zorgberoepen in ons land. Sinds begin dit jaar is bijna een derde (32 procent) van de werknemers die aan een nieuwe job beginnen in de zorg, ouder dan 45. Bijna de helft van de werknemers (48 procent) die nu een zorgberoep uitoefenen, is ouder dan 45. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta op basis van de gegevens van meer dan 1.100 zorginstellingen en meer dan 100.000 werknemers in de zorg.

  1. INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”
    PREMIUM
    478

    INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?”

    “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?” Met het cliché van de ‘luie Waal’ heeft oppersocialist Paul Magnette (51) duidelijk geen moeite. Met het naar rechts opschuivende Vlaanderen dan weer wel, zegt hij in een uitgebreid interview over zijn sexappeal, zijn groene vingers en de spanningen met N-VA in ‘Dag Allemaal’. “Ik zeg dit nu al: als Bart De Wever in zee gaat met Vlaams Belang, dan wil ik niks meer met N-VA te maken hebben.”