Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © David Legreve

Stedelijke jeugd hinkt achterop in vaccinatiecampagne: “Een beloningseffect is de grootste motivator”

Het aantal jongeren dat zich laat vaccineren blijft achter, vooral in Brussel en Antwerpen. Maar wat kunnen we doen om hen alsnog over de streep te trekken? Moeten de ouders meer duwtjes in de rug geven? Of moeten we straks ook werken met een vaccinatiebewijs om een café of nachtclub binnen te mogen? Pedagogen Pedro De Bruyckere en Bert Smits delen tips.

61 reacties

 • cedric covent

  1 maand geleden
  Voor zover ik weet is iedereen vrij om zich te laten vaccineren of zich niet te laten vaccineren. Maar hoe meer er gevaccineerd zijn hoe meer regels ze maken om u toch te verplichten u te laten vaccineren want anders zal iemand die niet gevaccineerd is nergens meer binnen mogen. Dus zoals altijd worden we opnieuw belazerd door de regering die altijd wel zijn zin door drijft. Wanneer gaan wij als belgen daar eens deftig tegen in gaan en al die zakkenvullers eens deftig op hun plaats gaan zetten
 • Els Martin

  2 maanden geleden
  Guido Bervoets, na anderhalf jaar mag het wel doorgedrongen zijn zeker en indien niet dan is het nog maar eens bewezen dat er van integratie geen sprake is.karl can dyck, dirk de buyst heeft een punt, woon je thuis dan luister je of wacht jij ook voor andere baby vaccinaties tot hij of zij 18 is?
 • Jozef Vermeulen

  2 maanden geleden
  Ik wacht nog altijd op de beloning die De Croo voor werkende mensen had beloofd.
 • nico vets

  2 maanden geleden
  Als ze niet willen dan respecteer je dat!
 • Eugeen Engels

  2 maanden geleden
  Met pamperbeleid gaat men er niet komen! Vrijheid van het individu houd op waar zij deze van anderen in gevaar brengt. Anders blijft dit virus circuleren en muteren. Weigert men vaccinatie, document ondertekenen dat men hiervoor zelf volledige verantwoordelijk is, en bij eventuele besmetting men zelf instaat voor alle zorgkosten.