Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © David Legreve

Stedelijke jeugd hinkt achterop in vaccinatiecampagne: “Een beloningseffect is de grootste motivator”

Het aantal jongeren dat zich laat vaccineren blijft achter, vooral in Brussel en Antwerpen. Maar wat kunnen we doen om hen alsnog over de streep te trekken? Moeten de ouders meer duwtjes in de rug geven? Of moeten we straks ook werken met een vaccinatiebewijs om een café of nachtclub binnen te mogen? Pedagogen Pedro De Bruyckere en Bert Smits delen tips.

60 reacties

 • Covent Cedric

  1 jaar geleden
  Voor zover ik weet is iedereen vrij om zich te laten vaccineren of zich niet te laten vaccineren. Maar hoe meer er gevaccineerd zijn hoe meer regels ze maken om u toch te verplichten u te laten vaccineren want anders zal iemand die niet gevaccineerd is nergens meer binnen mogen. Dus zoals altijd worden we opnieuw belazerd door de regering die altijd wel zijn zin door drijft. Wanneer gaan wij als belgen daar eens deftig tegen in gaan en al die zakkenvullers eens deftig op hun plaats gaan zetten
 • Els Martin

  1 jaar geleden
  Guido Bervoets, na anderhalf jaar mag het wel doorgedrongen zijn zeker en indien niet dan is het nog maar eens bewezen dat er van integratie geen sprake is.karl can dyck, dirk de buyst heeft een punt, woon je thuis dan luister je of wacht jij ook voor andere baby vaccinaties tot hij of zij 18 is?
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ik wacht nog altijd op de beloning die De Croo voor werkende mensen had beloofd.
 • nico vets

  1 jaar geleden
  Als ze niet willen dan respecteer je dat!
 • Eugeen Engels

  1 jaar geleden
  Met pamperbeleid gaat men er niet komen! Vrijheid van het individu houd op waar zij deze van anderen in gevaar brengt. Anders blijft dit virus circuleren en muteren. Weigert men vaccinatie, document ondertekenen dat men hiervoor zelf volledige verantwoordelijk is, en bij eventuele besmetting men zelf instaat voor alle zorgkosten.
 1. VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jambon na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière: “Het was beschamend om daar maandag zonder Septemberverklaring te staan”
  Play
  149

  VTM NIEUWS spreekt met minister-president Jambon na de moeilijk­ste week uit zijn politieke carrière: “Het was beschamend om daar maandag zonder September­ver­kla­ring te staan”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft met enkele dagen vertraging dan toch zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams Parlement. Een politieke crisis werd voorkomen, maar dat wil niet zeggen dat er overal gejuicht wordt. De reacties op het akkoord tussen Open Vld, C&V en NV-A zijn zeer gemengd. VTM NIEUWS sprak met minister-president Jan Jambon (N-VA) na de moeilijkste week uit zijn politieke carrière. “Het was beschamend om daar maandag zonder septemberverklaring te staan.”
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Voorzitter Vlaamse Jeugdraad na drugsvangst van 20 kilogram coke in ouderlijke woning: “Wie lapt een ander dat nu, zijn eigen familie?’

  Voorzitter Vlaamse Jeugdraad na drugs­vangst van 20 kilogram coke in ouderlijke woning: “Wie lapt een ander dat nu, zijn eigen familie?’

  Amir Bachrouri (19), voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, blikt in een interview met ‘De Standaard’ voor het eerst terug op de huiszoeking die de politie begin deze maand uitvoerde in zijn ouderlijke woning in Borgerhout. Daarbij werden bijna 20 kilogram cocaïne en een voorraad cannabis aangetroffen. “Helemaal niks wist ik over die drugs”, herhaalt Bachrouri in ‘De Standaard’.