Stanny Crets
Volledig scherm
Stanny Crets © Jan Aelberts

Stany Crets wil zondag op Muntplein protesteren tegen sluiting cultuursector: “We staan én komen op straat”

Regisseur Stany Crets roept op om komende zondagmiddag samen te komen op het Muntplein in Brussel om te protesteren tegen de sluiting van de cultuursector. “Voor de zoveelste keer zijn wij het zwarte schaap”, zegt de acteur en theatermaker donderdag op zijn Facebookpagina.

 1. Zijn de zeven miljoen euro aan te veel betaalde pensioenextra’s definitief verloren? Kamer stapt naar parket
  PREMIUM
  Politiek

  Zijn de zeven miljoen euro aan te veel betaalde pensioenextra’s definitief verloren? Kamer stapt naar parket

  De ‘onwettige’ pensioenbonussen die 5 ex-voorzitters en 8 topambtenaren van de Kamer kregen, zijn moeilijk te recupereren. Dat concluderen twee nieuwe juridische adviezen, én schrijven de huidige topambtenaren in hun rapport. Maar ondanks die pessimistische berichten willen de politici zelf de strijdbijl nog niet begraven: “Het wordt elke dag erger. Alleen de rechtbank kan ons nog redden.”
 2. Spanningen lopen hoog op tijdens begrotingsgesprekken: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezingen”
  UPDATE
  54

  Spanningen lopen hoog op tijdens begrotings­ge­sprek­ken: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezin­gen”

  De begrotingsonderhandelingen tussen de federale topministers hebben nog geen resultaten opgeleverd, integendeel. Tijdens een hitsige discussie over kernenergie werd Ecolo-vicepremier Georges Gilkinet nerveus: “Als het zo moet, kunnen we in mei ook naar de verkiezingen.” Dat melden verschillende Franstalige kranten. Het kabinet van Gilkinet weigert commentaar te geven over het incident aan de redactie van HLN, maar verschillende bronnen nuanceren zijn uitspraak.
 3. Gentse cultuursector verbolgen over nieuwe maatregelen Overlegcomité: “Zullen in parlement gaan spelen, dat is het enige circus dat nog mag werken”
  Gent

  Gentse cultuursec­tor verbolgen over nieuwe maatrege­len Overlegco­mité: “Zullen in parlement gaan spelen, dat is het enige circus dat nog mag werken”

  Boos. Verdrietig. Moedeloos. De Gentse cultuursector - van zaaluitbaters tot artiesten - begrijpen niks van de beslissing om opnieuw hùn sector dicht te gooien. Ze voelen zich geviseerd en geslachtofferd. Ze vinden dat niemand het voor hen opneemt. “Op de Titanic bleef het orkest spelen tot het schip zonk. Hoe triest zou dat verhaal geweest zijn mochten die muzikanten als eerste in de reddingssloep zijn gestapt?”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.