Stany Crets tijdens het cultuurprotest in Brussel afgelopen zondag.
Volledig scherm
Stany Crets tijdens het cultuurprotest in Brussel afgelopen zondag. © BELGA

Stany Crets juicht na beslissing Raad van State: “Ik hoop dat dit een precedent zal zijn voor andere sectoren”

Acteur Stany Crets reageert tevreden op de beslissing van de Raad van State, die de sluiting van de culturele sector van tafel veegt. “Dit is een symbolische overwinning”, zegt hij aan VTM NIEUWS, “maar we zijn er nog niet. Ik hoop dat dit arrest een precedent zal zijn voor andere sectoren.”

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

  Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkie­zings­mo­dus”

  Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal de regering zich buigen over de pensioenen, de fiscale hervorming en een akkoord met Engie.
 1. MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”
  update
  93

  MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez spoort de federale regering aan om het begrotingstekort van ons land dringend aan te pakken. Volgens hem is de budgettaire situatie namelijk “dramatisch”. Dat zei de Franstalige liberaal bij VTM NIEUWS, waar hij kritisch was voor de rol van premier De Croo (Open Vld). “Als je kapitein bent van de boot, kan je niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen.”
 2. Hiphopster Coely: “In de verloskamer stonden de gynaecoloog, zijn assistent, een stagiair en een vroedvrouw. Maar het waren enkel mijn man en ik”
  PREMIUM

  Hiphopster Coely: “In de verloska­mer stonden de gynaeco­loog, zijn assistent, een stagiair en een vroedvrouw. Maar het waren enkel mijn man en ik”

  Ze won een MIA en wordt geprezen als het grootste hiphopwonder van ons land, maar niks daarvan is de Antwerpse Coely in de schoot geworpen. Opgegroeid in een gezin waar misbruik was. Thuis weggegaan op haar zeventien. En in een knoert van een depressie gesukkeld. “Ik dacht: wat doe ik hier nog? I just wanted to kill myself. Ik was alleen thuis en klaar om het te doen, when an angel spoke to me.”