Beeld ter illustratie. laboranten van de federale politie komen aan op een plaats-delict.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. laboranten van de federale politie komen aan op een plaats-delict. © Marc De Roeck

Stakingsacties bij federale politie: “Besparingen hebben weerslag op werking, met gevolgen voor welzijn personeel”

De christelijke vakbond ACV heeft een stakingsaanzegging ingediend bij de federale politie. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF en de vakbond bevestigt het nieuws. Tussen 9 december en 2 januari kunnen er acties zijn. Een andere vakbond diende eerder al een stakingsaanzegging in bij de wegpolitie, maar over een andere kwestie.

7 reacties

 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Zich bezighouden met transmigranten brengt natuurlijk niets op voor vadertje staat, kost alleen maar, maar vrachtwagens tegenhouden en alles uitpluizen tot een paar centimeter te veel uitstekende lading, brengt vele duizentjes in de kas.
 • Walter Wouters

  1 jaar geleden
  Justitie in België is zoek, in Nederland past men de straffen toe die criminelen krijgen, hierdoor meer dan 30% criminalitieit meer dan in Nederland;;;;..
 • bert triau

  1 jaar geleden
  Nva gesteld hé ! Hespwas toen minister van binnenlandse zaken !
 • Marc Spandel

  1 jaar geleden
  Ik heb ervaring met het omgekeerde. Twee agenten die mij (gewone burger) al meer dan 6 jaar bewust discrimineren omdat ik meer dan 6 jaar geleden 'gewaagd' had een van hen op het spreekwoordelijke matje te laten roepen. Ik heb voor deze week een afspraak gemaakt met een commissaris en de twee betreffende agenten om een einde te proberen maken aan die pesterijen, via een 'goed' gesprek.
 • Ludo Hermans

  1 jaar geleden
  Gelijk hebben ze! Wanneer wordt eindelijk de onschendbaarheid van criminelen opgeheven? En, Justitie, waarom zouden criminelen zich "inhouden" voor jullie?
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Politie haalt 9 transmigranten uit vrachtwagen die op weg was naar haven van Zeebrugge: gerecht onderzoekt of smokkelaars betrokken waren
  Play

  Politie haalt 9 transmi­gran­ten uit vrachtwa­gen die op weg was naar haven van Zeebrugge: gerecht onderzoekt of smokke­laars betrokken waren

  De federale wegpolitie heeft zaterdagmorgen negen transmigranten uit een vrachtwagen bevrijd op de N31 in Brugge. Het was de trucker die hen zelf opbelde. Hij was op weg naar de haven van Zeebrugge. “Het is essentieel geweest dat deze mensen van de vrachtwagen werden gehaald alvorens ze naar het Verenigd Koninkrijk werden verscheept”, stelt het Brugse parket.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser