Beeld ter illustratie. laboranten van de federale politie komen aan op een plaats-delict.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. laboranten van de federale politie komen aan op een plaats-delict. © Marc De Roeck

Stakingsacties bij federale politie: “Besparingen hebben weerslag op werking, met gevolgen voor welzijn personeel”

De christelijke vakbond ACV heeft een stakingsaanzegging ingediend bij de federale politie. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF en de vakbond bevestigt het nieuws. Tussen 9 december en 2 januari kunnen er acties zijn. Een andere vakbond diende eerder al een stakingsaanzegging in bij de wegpolitie, maar over een andere kwestie.

7 reacties

 • Robert DE REU

  2 jaar geleden
  Zich bezighouden met transmigranten brengt natuurlijk niets op voor vadertje staat, kost alleen maar, maar vrachtwagens tegenhouden en alles uitpluizen tot een paar centimeter te veel uitstekende lading, brengt vele duizentjes in de kas.
 • Walter WOUTERS

  2 jaar geleden
  Justitie in België is zoek, in Nederland past men de straffen toe die criminelen krijgen, hierdoor meer dan 30% criminalitieit meer dan in Nederland;;;;..
 • Bert Triau

  2 jaar geleden
  Nva gesteld hé ! Hespwas toen minister van binnenlandse zaken !
 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Ik heb ervaring met het omgekeerde. Twee agenten die mij (gewone burger) al meer dan 6 jaar bewust discrimineren omdat ik meer dan 6 jaar geleden 'gewaagd' had een van hen op het spreekwoordelijke matje te laten roepen. Ik heb voor deze week een afspraak gemaakt met een commissaris en de twee betreffende agenten om een einde te proberen maken aan die pesterijen, via een 'goed' gesprek.
 • Ludo Hermans

  2 jaar geleden
  Gelijk hebben ze! Wanneer wordt eindelijk de onschendbaarheid van criminelen opgeheven? En, Justitie, waarom zouden criminelen zich "inhouden" voor jullie?