© VRT
Volledig scherm
© © VRT

Staking bij luchtverkeersleiders voorlopig afgewend: oplossing voor ouderschapsverlof beloofd

Het gesprek van de vakbonden bij luchtverkeersleider Skeyes en de directie deze namiddag is “positief en constructief” verlopen. “CEO Johan Decuyper heeft ons beloofd dat de lopende aanvragen voor ouderschapsverlof en loopbaanonderbreking zullen worden goedgekeurd. Voorlopig staken we dus niet.”

1 reactie

 • Jack Hoeben

  3 jaar geleden
  Toch zielig dat je steeds eerst moet smeken en naderhand dreigen vooralleer de grote pieten inzien dat ze toch de regels moeten volgen!Respectloos ten top tegenover personeel!Even kijken hoever ze het kunnen drijven met hun kudde!Walgelijk!
 1. Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen wetswijziging aanvullende ziekteverzekering

  Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen wetswijzi­ging aanvullen­de ziektever­ze­ke­ring

  Het Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen een wetswijziging waardoor mensen die geen lidgeld hebben betaald voor het ziekenfonds twee jaar lang kunnen geschorst worden van het recht op aanvullende verzekering. “Het is een onrechtvaardige maatregel die voor zwarte sneeuw kan zorgen in kwetsbare gezinnen, met zware gezondheidsproblemen en schrijnende toestanden tot gevolg”, aldus Heidi Degerickx, algemeen coördinator van het Vlaams Netwerk tegen Armoede.
 2. Voor 324.000 euro verkeersovertredingen in minder dan drie jaar bij De Lijn: hoeveel chauffeurs zelf betalen, hangt af van hun provincie

  Voor 324.000 euro verkeers­over­tre­din­gen in minder dan drie jaar bij De Lijn: hoeveel chauffeurs zelf betalen, hangt af van hun provincie

  Wie een carrière als buschauffeur ambieert, denkt best even na in welke provincie hij of zij dat doet - toch zeker als je een zware voet hebt. Een Antwerpse chauffeur van De Lijn moet slechts 18% van een verkeersboete zelf terugbetalen, terwijl een buschauffeur uit Limburg 42% uit eigen zak moet betalen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) opvroeg bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.