Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Staking afgewend bij Delhaize na akkoord met vakbond

Bij Delhaize is er een akkoord bereikt over de arbeidsorganisatie, zo bevestigt de socialistische bediendebond BBTK woensdag. De bond bergt zo de stakingsplannen voor komende zaterdag op. "We zijn niet meer in oorlog, we hebben een compromistekst aanvaard", zegt BBTK-secretaris Jan de Weghe. Al sluit hij spontane acties her en der niet uit.

 1. Hoe kleiner de leefgroep in een woonzorgcentrum, hoe minder coronaslachtoffers

  Hoe kleiner de leefgroep in een woonzorg­cen­trum, hoe minder corona­slacht­of­fers

  Hoe kleiner de leefgroep in een woonzorgcentrum, hoe minder besmettingen met en overlijdens door het coronavirus zijn vastgesteld. Dat blijkt maandag uit een studie van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, uitgevoerd door KU Leuven en de Radboud Universiteit uit Nederland. Woonzorgcentra waarbij vaste zorgteams steeds bij een beperkt aantal leefgroepen werkten, bleken ook minder COVID-overlijdens te tellen.
 2. Bouchez: “Uitspraken De Wever houden geen steek, zelfs voor Vlaanderen is confederalisme zinloos”
  168

  Bouchez: “Uitspraken De Wever houden geen steek, zelfs voor Vlaanderen is confedera­lis­me zinloos”

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hecht weinig geloof aan de verklaringen van Bart De Wever (N-VA) dat zijn partij in 2024 enkel in een regering wil stappen als die het confederalisme organiseert. “Politiek is wiskunde, en vandaag is er bijna niemand in de Belgische politiek te vinden die het confederalisme verdedigt, zelfs niet in Vlaanderen”, zei hij in De Zevende Dag. “Zelfs voor Vlaanderen heeft confederalisme geen zin, want de uitdagingen bevinden zich momenteel op Europees niveau.”