Staking bij Delhaize.
Volledig scherm
Staking bij Delhaize. © PHOTONEWS

Staken straks alle winkels? Vakbonden dienen stakingsaanzegging in voor volledige retailsector

De vakbonden ACV Puls en ACLVB hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de volledige retailsector, dus voor alle winkelketens in België. Ze willen op die manier een duidelijke boodschap uitsturen, enkele weken voor de start van het sectoraal overleg. Dat hebben de kranten van Mediahuis zaterdag gemeld en de informatie is ook bevestigd door ACV Puls.

26 reacties

 • Oscar Taverne

  2 maanden geleden
  Stop met staken de vakbonden verliezen leden. Vroeger waren ze goed.vakbonden ook stakersgeld ipv loon erg
 • Hubert Vanmechelen

  2 maanden geleden
  Waarom zou de werknemer staken als ie tevreden is ? Omdat de vakbonden dit willen of ... de werkgever iets wil doen waarbij de werknemer geslachtofferd wordt ?
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Hoe meer berichten er verschijnen om supermarkten per buurt in te krimpen voor "concurrentie "( lees: om hoogste prijzen te kunnen waarborgen) hoe meer het lijkt dat vakbonden meer daar naartoe werken in samenhang met Unizo ipv voor de bekommernis van werknemers te staken. Wat mij betreft zal ik dan meer bij de kleine zelfstandige kopen of in t buitenland.
 • Roger Declercq

  2 maanden geleden
  Staking op 17 april, maandag. Toch eigenaardig dat de vakbonden telkens een maandag of vrijdag viseren. Natuurlijk een lang weekend.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Er zijn hier al zo veel warenhuisketens en er willen er nog altijd bij komen. Moet zijn dat het hier toch een heel winstgevend land is. Ten koste van de werknemers en de klant.