Bart Somers (Open Vld), burgemeester van Mechelen.
Volledig scherm
Bart Somers (Open Vld), burgemeester van Mechelen. © BELGA

Stad Mechelen schrapt de komende jaren 116 banen

UpdateDe stad Mechelen wil in de komende jaren 116 banen schrappen. Dat blijkt uit de krijtlijnen van het besparingsplan dat de coalitie met Vld-Groen-m+, N-VA en CD&V vandaag heeft voorgesteld. Volgens het stadsbestuur dringt de maatregel zich op, omdat er tegen 2019 anders een tekort van 24,3 miljoen euro dreigt, zelfs zonder nieuwe investeringen.

  1. Pukkelpop communiceert later vandaag, Vandenbroucke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”
    Play

    Pukkelpop communi­ceert later vandaag, Vandenbrou­c­ke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”

    Naast PCR-testen mogen bezoekers van Pukkelpop ook gebruikmaken van sneltesten. Die zullen wel maar 24 uur geldig zijn, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gisteren in VTM Nieuws. Wie een langere periode blijft, zal zich dus verschillende keren moeten laten testen. De organisatie is van deze toegift dinsdagavond al op de hoogte gebracht. Toch werd gisteren alsnog de stekker (tijdelijk) uit de opbouw en de ticketverkoop getrokken. “Als men de spelregels toch niet ziet zitten of niet kan voldoen aan de voorwaarden, dan gaat het niet door”, zei Vandenbroucke deze ochtend bij Radio 1.