Asielzoekers aan het Klein Kasteeltje
Volledig scherm
Asielzoekers aan het Klein Kasteeltje © Marc Baert

Stad Brussel huurt opvangplaatsen voor asielzoekers die aanschuiven aan Klein Kasteeltje

De stad Brussel biedt een tijdelijke oplossing aan voor de tientallen asielzoekers die dagelijks in de kou staan aan het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje van Fedasil. De stad huurt 100 opvangplaatsen via het burgerplatform BXL Refugees.

 1. Van coronasceptici tot een kerkjurist en de gekende experts: deze 32 zijn uitgenodigd voor hoorzittingen over vaccinatieplicht

  Van coronascep­ti­ci tot een kerkjurist en de gekende experts: deze 32 zijn uitgeno­digd voor hoorzittin­gen over vaccinatie­plicht

  De Kamercommissie Gezondheid gaat 32 sprekers uitnodigen voor de hoorzittingen over de vaccinatieplicht. Dat blijkt uit de definitieve lijst die woensdag naar de commissieleden is gestuurd. Onze redactie en persagentschap Belga konden die inkijken. Het gaat onder meer om hoogleraar kerkrecht Rik Torfs, microbioloog Herman Goossens, motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste en professor grondwettelijk recht en ex-Kamerlid Hendrik Vuye.
 2. ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongerstakers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongersta­kers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak

  Sammy Mahdi (CD&V) zet zich beter schrap. Nu valt de opvangcrisis in dit land tussen de plooien van de pandemie. Maar straks, als we gewend zijn aan dat mondmasker en de coronapas, komen de problemen rond migratie meer boven water. Gisteren legde het personeel van Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum voor asiel in Brussel, opnieuw het werk neer. Voor de tweede keer in één week. Dat gebeurt niet elk jaar. Dan moet je als staatssecretaris voor Asiel en Migratie op je tellen letten.