Logo TikTok, illustratiebeeld.
Volledig scherm
Logo TikTok, illustratiebeeld. © AP

Staatssecretarissen De Bleeker en Michel willen kinderen beter beschermen op TikTok

Staatssecretarissen voor Consumentenbescherming en Privacy, Eva De Bleeker en Mathieu Michel, willen kinderen beter beschermen op TikTok.  Ze verzoeken daartoe dat de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit haar eerdere positie, om zich aan te sluiten bij een onderzoek bij de Ierse Gegevensbeschermingsautoriteit, herbekijkt.

 1. “Cybercriminelen doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram
  PREMIUM

  “Cybercri­mi­ne­len doen zich voor als mooie dames en vragen geld voor een medische operatie”: Dit zijn de vijf meest voorkomen­de vormen van oplichting via Instagram

  Instagram is met meer dan een miljard gebruikers per maand een van de populairste socialemedianetwerken ter wereld. Voor cybercriminelen vormt die massa aan gebruikers een geliefkoosd doelwit. Eddy Willems, expert cybersecurity bij securitybedrijf G DATA, geeft de vijf meest voorkomende vormen van oplichting via Instagram, met telkens zijn beste advies om de val te ontlopen.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.