Staatssecretaris voor Privacy Mathieu Michel
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Privacy Mathieu Michel © BELGA

Staatssecretaris Michel versnelt evaluatie privacywet

Staatssecretaris voor Privacy, Mathieu Michel, versnelt de evaluatie van de privacywet van 2018, zo kondigde hij aan in de Kamercommissie Justitie. Volgens Michel zijn de verwachtingen van de burgers de afgelopen drie jaar gewijzigd, zowel in de richting van de versterking van de bescherming van de private levenssfeer als van een grotere transparantie over het gebruik van de verzamelde gegevens.

6 reacties

 • MARIA TANGHE

  1 maand geleden
  Hoe gaat deze dat ooit in het "Vlaams" mededelen aan de meerderheid van de bevolking in dit land? Marieke
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 maand geleden
  we zijn al in een politie staat nog enkele kleine stapjes en je ziet het duidelijk , dit alles dankzij onze " bekwame" politici die nooit een echte beslissing nemen als ze er zelf niet beter van worden.
 • Johan Hendrickx

  1 maand geleden
  Karikatuur Michel heeft dus na 4 maanden ook eens 'gewerkt'.
 • Ben De Beer

  1 maand geleden
  Er is geen privacy niet meer.
 • christiane dewaele

  1 maand geleden
  Weer een stap verder naar een politiestaat waarbij enkel maar de idee van Michel telt. Belangenconflicten mogen zolang die personen maar lid zijn van een bepaalde partij. Als in de wet staat dat die personen geen openbaar ambt mogen hebben mogen ze dit niet Maar Michel gaat dit subiet eens aanpassen Want hij alleen is juist en dult geen tegenspraak. Het word hoog tijd dat er een nieuwe politieke wind waait en zonder al het geklungel van een prutsregering die alleen zichzelf beschermt
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”
  84

  Ontgooche­ling bij verschil­len­de sectoren: “Overlegco­mité zal honderden faillisse­men­ten op haar geweten hebben”

  De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”
 2. LIVE. VS zetten recordaantal van 2,2 miljoen vaccins op één dag - 400 Belgen gaan Chinees coronavaccin testen
  20

  LIVE. VS zetten recordaan­tal van 2,2 miljoen vaccins op één dag - 400 Belgen gaan Chinees coronavac­cin testen

  Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers kan je niet versoepelen, dat zou onverantwoord zijn”, zei premier Alexander De Croo daarover tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden