Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Staatssecretaris Dermine (PS) bepleit wijziging loonwet

In een interview met Knack bepleit PS-staatssecretaris Thomas Dermine een wijziging van de loonwet, op een moment dat vakbonden en werkgevers erg moeizaam overleg over hogere lonen zijn opgestart.

18 reacties

 • Alexa Grieken

  1 jaar geleden
  Faire deal willen ze, minder loonkosten dan voor de werkgever, geef ademruimte van 4-5%. Verlaag belasting voor werknemer op loon met 4-5%. Voila, daar is uw faire deal. Tijd dat de overheid inziet dat ze alles kapot aan het belasten zijn voor iedereen.
 • Jean Van den Bosch

  1 jaar geleden
  Het grote probleem zijn de rechtstreekse en onrechtstreekse belastingen. RSZ, BTW, elektriciteit enz.enz. Uiteindelijk houdt een weddetrekkende amper 30 à 40% netto over die naar believen kan besteden.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  @Jan Claes,je vergeet dat index voor gepensioneerden de enige opslag is aan levens-duurte als de regering de index niet voor de zoveelste keer "steelt".Onder motto begroting in balans en sinds Dehaene(3 sprongen) zijn in totaal al 6 indexsprongen geweest,60 a 100€ heeft een gepensioneerden minder pensioen vandaag en Dehaene had daarbij nog lef crisisbelasting op pensioenen in te voeren(1993) die ze nu nog betalen,twee keer bestolen cru gezegd en dit al 28 jaar.Mag zo stilaan ophouden.
 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  @Roger Bosman : elke loonverhoging moet onderhandeld worden in verschillende paritaire comités en indien er een akkoord is, wordt een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten die neergelegd wordt in de Griffie van de FOD WASO en verschijnt in het Belgisch Staatsblad. Tijdens een plenaire vergadering van een paritair comité overleggen woordvoerders langs vakbondszijde en werkgeverszijde en deze vergadering wordt voorgezeten door een sociaal bemiddelaar en een secretaris die de notulen opmaakt.
 • Miguel Leboucq

  1 jaar geleden
  Lonen moeten niet stijgen, lasten op werk moeten verlaagd worden. Dit kan enkel met een sterk, efficiënte overheid (en geen overheden.)
 1. 14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”
  Play
  Mechelen

  14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. “Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende personen onwel werden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het zou gaan om een veertiental personen. Acht mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten het ziekenhuis inmiddels wel al opnieuw verlaten. Onderzoek moet uitwijzen of het om een geval van ‘needle spiking' gaat. Een aanwezig fan getuigt bij VTM Nieuws over wat ze gisteren zag gebeuren. Anoniem, uit angst herkend te worden door de dader(s).