Volledig scherm
© Getty Images

Staatssecretaris De Bleeker sluit koolstoftaks niet uit: “Kan me heel goed voorstellen dat we fiscaliteit vergroenen en taks op tafel komt”

De invoering van een koolstoftaks zal besproken worden in de schoot van de regering. Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) gezegd in het VRT-programma Terzake.

334 reacties

 • Paul Philippaerts

  1 week geleden
  De overheid wil geen oplossingen voor niks of niemand. Kijk maar naar de zonnepanelen. Daar doet zelfs het grondwettelijk hof mee mee om dat af te schieten. Belastingen en liefst nieuwe en liefst deze waar je je iets kan bij voorstellen. Auto's te veel uitlaat die de gezondheid schaadt, fabrieken die te veel co2 uitstoot. Nucleaire energie die te veel afval heeft. Bingo Bingo bingo allemaal belasten. Bij de lonen zitten we belastingen 50% rsz en ander 15% Btw 21. Inkomen 100 beschikwaar 14€.
 • Wilfried Suys

  2 weken geleden
  Van schepenen in een gemeentehuis tot een 1e minister zijn alléén bekommerd om hun eigen postje, gefoefel, dommigheden enz. Ik krijg echt angst voor mijn kinderen en kleinkinderen. Ze gaan nu misschien 20 á 30 jaar moeten betalen en dat komt dan nog bovenop de dommigheden van politici.ik zou graag hebben dat Groen de petrobedrijven in de haven eens aanvalt maar daar hebben zij angst van. Wilfried Suys
 • Geert Tamsyn

  2 weken geleden
  Koolstoftaks is de enige correcte maatregel om de broodnodige energietransitie en strijd tegen de klimaatopwarming te financieren. Er zijn nu mogelijkheden genoeg om minder CO2 uit te stoten en aan die taks te ontsnappen.
 • Willy Bogaert

  2 weken geleden
  Zorg eerst voor een menswaardig pensioen ,dan kunnen we meedoen met jullie dromen . Met belastingen lossen je geen problemen op zoals nu ,alles wordt verkwist in de bodemloze put zonder resultaat .Gebrek aan visie
 • Willy Bogaert

  2 weken geleden
  Begin eerst eens met jullie dure grote regerings wagens en het vliegverkeer aan te pakken ,dan kom je misschien geloofwaardig over i.p.v. een platte belasting af te schuiven naar de gewone man die geen vennootschappen heeft om dit in kost te brengen .Blijkbaar is dat het middel om de burger te kunnen bedriegen
 1. De Croo stelt versoepelingen uit: “Als het stormt kan je niet opstijgen”
  182

  Premier De Croo stelt versoepe­lin­gen uit: “Als het stormt kan je niet opstijgen”

  Het is nog te vroeg om bijkomende versoepelingen aan te kondigen. De coronacijfers zijn op dit moment te slecht, kondigde premier Alexander De Croo in een persconferentie aan. Vooral de stijgende hospitalisatiecijfers baren de politici zorgen. Volgende vrijdag wordt een nieuw Overlegcomité georganiseerd. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers versoepelen zou roekeloos en onverantwoord zijn. We kiezen daarom voor een time-out van een week”, klonk het.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"