Staatssecretaris Eva De Bleeker.
Volledig scherm
Staatssecretaris Eva De Bleeker. © Marc Baert

Staatssecretaris De Bleeker na flater met vaccinprijzen: "Nog niets gehoord van farmabedrijven”

Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open Vld) heeft nog niets gehoord van de farmabedrijven die bezig zijn met de productie van coronavaccins na haar blunder van vorige week. Toen deelde ze op Twitter de prijzen van de verschillende vaccins, hoewel er afspraken zijn om die niet bekend te maken.

21 reacties

 • Dennis Donckers

  1 maand geleden
  Indien dit echt een vertrouwelijk document was heeft ze de wet overtreden en dient ze zich te verantwoorden voor de rechtbank. Daar staan strenge straffen op. Of mag een politieker zomaar alles doen wat haar/hem goed uit komt?
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Wim Biesemans: Het gaat niet over een Belgische bestelling maar over een van de EU. De Belgische Kamer heeft daarin niets te vertellen. Er bestaat bij de EU openbaarheid van bestuur maar in de gevallen die het EU-recht bepaalt; er bestaat geheimhoudingsplicht in andere gevallen bvb. in zaken van strategisch belang.
 • Manten Kalle

  1 maand geleden
  Ze heeft geen besef van wat ze aanricht. En ze trekt het zich precies ook niet aan.
 • Karlo Mulle

  1 maand geleden
  Als een minister nu flatert of niet , zie Beke en De Block en consorten , postje behouden of zorgen wel voor een ander dik betaald zitje in de partij . Gewone werkmens , C4 en minder rapport , ga maar opnieuw werk zoeken en anders trek uw plan .
 • Joske Vermeulen

  1 maand geleden
  Die flater kost de Europese belastingbetalers tientallen miljoenen euro's. Op korte termijn zullen de goedkoopste fabrikanten hun prijzen voor de tweede dosis verhogen. En op lange termijn zullen fabrikanten niet meer zo laag gaan omdat ze weten dat de EU toch bereid is om de hoogste prijs te betalen. Dat die staatsecretaris nu zegt "het is niet erg want ze zeggen niks", is dus totaal naast de kwestie. Wat telt, is wat ze denken.
 1. Ook medicijnwaakhond in VS onderzoekt vijf allergische reacties op vaccin Pfizer: dit is waarom we ons geen zorgen hoeven te maken

  Ook medicijn­waak­hond in VS onderzoekt vijf allergi­sche reacties op vaccin Pfizer: dit is waarom we ons geen zorgen hoeven te maken

  De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is een onderzoek gestart naar vijf allergische reacties bij mensen die afgelopen week het vaccin van Pfizer/BioNTech kregen toegediend. Dat heeft een topman van de FDA gezegd. Ook in het Verenigd Koninkrijk werden er al twee allergische reacties op het vaccin gemeld. Toch hoeft dat ons geen schrik aan te jagen.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld