Staatsblad was nooit zo dik: 127.808 pagina's
Het jaar 2021 gaat de boeken in als de omvangrijkste jaargang van het Belgisch Staatsblad. Vandaag werden nog twee edities gepubliceerd, wat het totale aantal pagina’s op 127.808 bracht. Dat zijn er ruim 8.000 meer dan in de vorige recordeditie van 2019.
Vorig jaar telde het Staatsblad nog iets minder dan 100.000 pagina’s, maar dat was een uitzondering. Het was de enige keer in de voorbije vijf jaar dat de publicatie de kaap van 100.000 pagina’s niet rondde.
Niet door corona
Hoewel dit jaar “een vergelijkbaar coronajaar was” als 2020, telde het Staatsblad toch bijna 30.000 pagina’s meer dan de vorige jaargang, stelt Wilfried Verrezen als directeur van het Belgisch Staatsblad vast. De verklaring ligt dan ook niet bij het coronavirus. Er worden wel veel coronabesluiten gepubliceerd, “maar die zijn meestal beperkt in volume”. Net als in 2020 leidde Covid-19 wel tot extra weekendedities.
Het verschil werd gemaakt door een reeks publicaties van het Waals gewest over de plannen met overstromingsgevoelige gebieden. Die hadden overigens niets te maken met de zware overstromingen afgelopen zomer. De plannen werden in verschillende keren gepubliceerd, en waren samen goed voor 27.000 extra pagina’s, aldus Verrezen. Zonder die publicaties zou er geen sprake zijn geweest van een nieuw record.
Digitalisering
Het Staatsblad, waarin onder meer de wetten, besluiten en andere officiële berichten van regeringen en parlementen verschijnen, bestaat sinds 2003 alleen nog in elektronische vorm. In 2002, het laatste jaar van publicatie op papier, telde het Staatsblad ‘slechts’ zo'n 63.000 pagina’s. Elke Belg wordt geacht op de hoogte te zijn van de informatie die in het Staatsblad verschijnt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Toestroom aan Nederlandse shoppers zorgt voor steeds meer overlast: van files tot relschoppers en afval
-
Mijnenergie
Minister Demir uiterst kritisch over Fluvius: “Je moet maar eens een eigenaar van zonnepanelen zijn”
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) liet zich in het Vlaams Parlement bijzonder scherp uit over Fluvius. Dat zag Mijnenergie.be. Volgens Demir wijzen het aanslepende probleem van de uitvallende omvormers en de trage uitrol van het energiedelen erop dat de netbeheerder niet klaar is voor de energietransitie. -
PREMIUM173
EXCLUSIEVE ANALYSE. Als deze peiling werkelijkheid wordt, dan zouden CD&V en Open Vld zomaar kunnen verdwijnen
Als de rampzalige peilingscijfers van CD&V en Open Vld werkelijkheid worden bij de verkiezingen 2024, is het niet uitgesloten dat de twee partijen van het politieke toneel verdwijnen. Dat schrijft politicoloog Carl Devos in zijn analyse voor HLN. Gaan we naar een Vlaamse CDU, met N-VA, CD&V en Open Vld? -
-
Dorpstraat in Leefdaal afgesloten voor uitslaande woningbrand
Leefdaal -
Mijnenergie
Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecrisis?
In 2022 bereikten de energieprijzen een recordniveau. De consument kon toen een tijdlang enkel nog voor een variabel tarief opteren. Ondertussen bieden vier energieleveranciers opnieuw een vast tarief aan. Maar waar bevinden de prijzen hiervan zich ten opzichte van de - stabiele - energiemarkt die we voor de crisis kenden? En zijn er grote verschillen van leverancier tot leverancier? Mijnenergie.be overloopt de cijfers. -
Spaargids.be
Deze bank biedt nu tot 2,5 procent rendement op je spaarcenten
Bij heel wat banken wordt er nog getwijfeld om de rentes op spaargeld - flink - te verhogen. Bij Santander Consumer Bank is dat echter niet het geval. Daar verhoogde men gisteren (5 juni) de rente naar ruim 2%. Hiermee is deze Spaanse bank nu dé uitschieter wat betreft spaarrendementen binnen ons land. Spaargids.be overloopt de nieuwe cijfers. -
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) in debat met ons lezerspanel: “Als ik alleen zou beslissen, zou er minder nuance zijn”