Van links naar rechts: Jan Jambon (N-VA), Georges-Louis Bouchez (MR), Frank Vandenbroucke (sp.a), Joachim Coens (CD&V), Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Jan Jambon (N-VA), Georges-Louis Bouchez (MR), Frank Vandenbroucke (sp.a), Joachim Coens (CD&V), Vincent Van Peteghem (CD&V). © Photo News

Staan we plots dichter bij verstrengen dan bij versoepelen? Bouchez: “Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”

Plots lijken we dichter bij strengere coronamaatregelen dan bij versoepelingen te staan, nadat het Overlegcomité vrijdag de pauzeknop indrukte. Want de cijfers van besmettingen en ziekenhuisopnames gaan de verkeerde richting uit. “Dan is verstrenging altijd een mogelijkheid”, aldus vice-premier Vincent Van Peteghem (CD&V). Toch blijft de versoepeldruk vanuit de politiek hoog: “Pas de maatregelen aan de realiteit aan. Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”, meent MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

217 reacties

 • diego vantomme

  1 maand geleden
  Met zo'n beleid zullen we nog jaren ter plaatse trappelen.Ze brabbelen er maar op los,de één vult de andere aan,bende ongeregeld.
 • marleen verkest

  1 maand geleden
  Ik hoor ze nog roepen in het begin van vivaldi een 2de lockdown kan ons land niet aan en zie bijna eenjaar later zitten we nog altijd in ons kot met een economie die plat is overvolle ziekenhuizen en een vierkant draaiende vacinatie top regering moeten wij eens proberen
 • Jean berg

  1 maand geleden
  Bouchez heeft gelijk en met beter weer zullen we bij en revolutie komen
 • Rozemieke Fritz

  1 maand geleden
  Als we het tempo van de regering/virologen voor het vaccineren moeten volgen, dan zitten we nog meteen lockdown in 2025. Gewoon alles terug open met maatregelen, afspraak, afstand, zodat alle mensen weer terug kunnen (herop)leven.
 • chris delanghe

  1 maand geleden
  Als ik hoor hoeveel miljoenen vaccins van verschillende producenten de EU al besteld heeft, dan zijn dat er mijns insziens veel meer dan er mensen wonen in de EU. en ze gaan er uiteraard zeer veel te veel hebben... Die kunnen ze dan gewoon verpatsen aan derdewereldlanden (dan kunnen er nog een paar goed hun zakken mee vullen) of gewoon in de vuilnisbak kieperen? Geen probleem. De belastingsbetalers zullen er wel voor opdraaien, en sommige zakken zullen weer eens goed gevuld zijn!.
 1. Twee “evenwaardige” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Twee “evenwaar­di­ge” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Er zijn nog altijd twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. Het gaat om het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund en het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital, zo bevestigt ACLVB-afgevaardigde Els De Coster. De biedingen verschillen amper van elkaar: beide overnemers zouden nagenoeg alle activa en het gros van het personeel willen overnemen. “Het gaat dus om evenwaardig biedingen, en dus zal uiteindelijk de rechtbank de knoop moeten doorhakken”, aldus De Coster.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!