Op de Shop&Go-plaatsen mag je maximaal 30 minuten parkeren. De sensoren zullen dan ook een bericht sturen naar de parkeerwachter als een auto die tijd overschrijdt.
Volledig scherm
Op de Shop&Go-plaatsen mag je maximaal 30 minuten parkeren. De sensoren zullen dan ook een bericht sturen naar de parkeerwachter als een auto die tijd overschrijdt. © Foto Vertommen

Sta je te lang op parkeerplek in Leuven? Dan verwittigt sensor automatisch parkeerwachters

LeuvenSensoren in het wegdek controleren voortaan of de maximumduur van 30 minuten dat een auto mag parkeren op een shop-and-goplaats in het Leuvense stadscentrum niet overschreden wordt. In geval van een overschrijding worden automatisch de parkeerwachters verwittigd om de voorziene boete van 27,5 euro uit te schrijven. 

20 reacties

 • Daniel De Weerdt

  4 jaar geleden
  Hoe moet je dan je schijf plaatsen, bij mijn vorige boete stond er uitdrukkelijk dat je het eerstvolgende streepje moet nemen, wettelijk dus, hoe gaan ze het dit keer verkopen, gaan ze nieuwe parkeerschijven ontwikkelen voor de shop en go plaatsen dan.
 • Chris Devlaeminck

  4 jaar geleden
  Shoppen is in 't stad? Te stresserend voor mij. 'Betalende' parking vinden. Opletten voor Shop&Go plaatsen. In sommige winkels drukte van jewelste. Iets drinken? Duur. Iets eten? Duur. Ik weet waar het leuk shoppen is. Online. Met een tasje koffie en een koekje erbij. Of een lekker biertje met versnaperingen. Tijd over om 's avonds lekker te kokkerellen en goedkoop thuis te eten. Nergens beter dan thuis!
 • johan vankeirs

  4 jaar geleden
  In kortrijk is dit reeds lang van toepassing,maar 30 min is te kort om boodschappen of bv naar een dokter te gaan.Ondertussen hebben sommigen daar allang iets op gevonden.
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Rustig, Jef, het is het einde van de wereld niet! Als je eieren kookt gaat je eierwekker toch ook af?
 • Donald Trompet

  4 jaar geleden
  Mooi voor de kassa maar rot voor de handelaars. Maar goed tegenwoordig lopen ze nogal voor met hun boetes.
 1. Mensen met gehandicaptenkaart onterecht beboet
  NINOVE

  Mensen met gehandicap­ten­kaart onterecht beboet

  Verschillende mensen met een gehandicaptenkaart kregen de voorbije weken onterecht een parkeerretributie. De parkings voor gehandicapten op de Graanmarkt kregen verkeerdelijk een sensor voor shop & go-parkeerplaatsen, waardoor de parkeerwachter onterecht een retributie uitschreef wanneer een wagen langer dan een half uur geparkeerd stond. De stad heeft parkeerbedrijf OPC de opdracht gegeven de sensor uit te schakelen en alle retributies terug te betalen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).