De droogtecommissie adviseert de gouverneurs om een sproeiverbod af te kondigen.
Volledig scherm
De droogtecommissie adviseert de gouverneurs om een sproeiverbod af te kondigen. © Getty

Sproeiverbod in verschillende provincies; in Antwerpen en Limburg boetes tot 200 euro mogelijk

De droogtecommissie heeft vanmiddag een sproeiverbod geadviseerd voor alle Vlaamse provincies, voor particulieren en openbare besturen, voor regen-, grond- en leidingwater en zowel overdag als 's nachts. In Antwerpen en Oost-Vlaanderen wordt het advies gevolgd. In Limburg geldt het sproeiverbod voorlopig enkel voor leidingwater. West-Vlaanderen behoudt haar eigen maatregelen in afwachting van verder overleg; Vlaams-Brabant vergadert er morgen over.

504 reacties

 • Rob van der Wal

  3 jaar geleden
  En dan nog wat, allemaal steen in de tuintjes mag niet. Het water moet op de plek blijven waar het neer komt. Nou, als de droogte aan blijft houden worden mijn plantjes vervangen door steen. Ben ik van het gezeik af!
 • Ivan Forceville

  3 jaar geleden
  De winkels liggen vol met Intex zwembaden... maar je mag ze niet vullen... wat een klucht.
 • André Perneel

  3 jaar geleden
  Hou jullie mond en sproei verder, is dat nu zo moeilijk !
 • patrick claeys

  3 jaar geleden
  Mijn wagen is al 6 weken niet gewassen en rijdt nog altijd even goed. De 8-cylinderlimo's van de heren ministers en andere koningen daarentegen.... Ofwel gaan die hem in Walonië wassen, ofwel "krijgen" ze een nieuwe als die vuil is....
 • jan tobbak

  3 jaar geleden
  eerste waar ze over nadenken is boetes
 1. Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”
  Play
  34

  Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

  Michel van den Brande, bekend van ‘The Sky is The Limit’, is als stellingbouwer betrokken bij de ramp in Antwerpen. De stelling bij het gebouw dat instortte, is van Kontrimo, het bedrijf van de Bekende Vlaming. Die is er 300% zeker van dat het gebouw de stelling heeft meegesleurd, en niet andersom. “Met die stelling was alles in orde”, reageert Michel bij VTM NIEUWS. Volgens de politie zal het onderzoek dat moeten uitwijzen.
 2. OVAM-topvrouw bijt van zich af in 3M-dossier: “Er wordt dagelijks gelekt om op de kap van een ander te scoren. Ik doe hier niet aan mee”

  OVAM-top­vrouw bijt van zich af in 3M-dos­sier: “Er wordt dagelijks gelekt om op de kap van een ander te scoren. Ik doe hier niet aan mee”

  Henny De Baets, de administrateur-generaal OVAM, ijvert in het 3M-Oosterweel-dossier voor een onderzoek met volledige kennis van zaken. "In dit voor de burger essentieel debat is geen ruimte voor fragmentaire informatie, noch voor onoordeelkundige verdachtmakingen die een grondig onderzoek door het Vlaams parlement zouden kunnen bedreigen." Dat stelt de topvrouw van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) zaterdagavond in een mededeling die via haar advocaat werd verspreid.
 3. Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings is gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak”
  Play

  Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings is gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak”

  Het lichaam van Jürgen Conings is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. Expert justitie Faroek Özgünes: “Het feit dat Conings dood is teruggevonden, is niet echt een verrassing. De afgelopen weken is er gezocht naar sporen en die zijn niet gevonden. Dat wees erop dat hij ofwel zijn vlucht heel goed had voorbereid ofwel dat hij zichzelf van het leven had benomen.” De man is nu gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak: “Hier gaan lessen uit getrokken worden, alleen al binnen Defensie.”
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!