Dries Van Langenhove, leider van 'Schild en Vrienden' op een schietstand in het buitenland.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove, leider van 'Schild en Vrienden' op een schietstand in het buitenland. © RV

Spraakmakende reportage toont dubbele gelaat van 'Schild & Vrienden': rechtse jongerenbeweging heeft geheime, racistische agenda

TVEen spraakmakende Pano-reportage heeft gisteravond het dubbele gelaat getoond van de Vlaams-conservatieve jongerenbeweging Schild & Vrienden. Achter de vriendelijk ogende jonge kerels met als frontman Dries Van Langenhove (25) schuilt een xenofobe, op militaire leest geschoeide groepering van zo’n 190 kernleden die hamert op een fysieke en gewapende voorbereiding voor een nakende burgeroorlog en zijn leden stimuleert om "strategische, maatschappelijke functies" in te palmen.

452 reacties

 • Patrick Van Goubergen

  4 jaar geleden
  so what is dat nieuws ,iedereen heeft recht op vrije meningsuiting
 • Jona Halffman

  4 jaar geleden
  Dit is niets meer dan een niet zo typische alt-right activist. Deze is speciaal omdat, niet zoals echte fascisten, pro-kapitalisme en pro vrijheid zijn. Waar ze de fout maken is dat ze vrijheden laten afhangen van je afkomst of huidskleur... Dus werp hun ideeën niet zomaar weg. Wees nederig voor andermans ideeën en praat met hen, in plaats van ze af te sluiten van de gemeenschap. Want zo krijg je terroristen of zo'n zaken.
 • Ronny Ooijen

  4 jaar geleden
  vanaeken jokke,natuurlijk weten we dat jokke. En nu weten we allemaal wat het DNA van N(V)-blabla is. Dat ze niet voor maar van de vlamingen leven. Dat ze, zoals de top zelf toegaf, hun verkiezingsbeloftes niet zijn nagekomen. Dat ze door hun keuze voor een in Wallonië wonende en Frans sprekende Puigdemont duidelijk voor een fraudeur kiezen. Of zijn fraudeurs niet corrupt? En vlaams? Euh.....
 • Marc Camp

  4 jaar geleden
  Jokke, wil je corruptie zien, kijk dan naar Antwerpen op dit moment waar de betonmaffia zich mag uitleven. Waar de wil van enkele bouwpromotoren op zuid boven het volk werd gesteld, waar men torenhoog mag bouwen waar dit eigenlijk nooit toegestaan was. Het stikt in Antwerpen harder. Alleen de staatsschuld stijgt nu sneller.
 • Andté Herbots

  4 jaar geleden
  Er zal wel veel knip en plakwerk gebeurd zijn bij het opmaken van de reportage PANO door de maker ervan.Veel beelden zijn gewoon van het internet geplukt.Daar zijn ze bij de linkse VRT zeer goed in.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.