Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sportwedstrijden binnen zonder publiek, klasgroepen weer van elkaar gescheiden: deze nieuwe maatregelen zijn vanaf vandaag van kracht

Er treedt vandaag een nieuwe reeks coronamaatregelen in werking. Zo mogen sportwedstrijden binnen niet langer met publiek plaatsvinden en worden publieke evenementen danig aan banden gelegd. Voorts worden ook de coronamaatregelen in het onderwijs en voor de jeugdactiviteiten verder aangescherpt.

 1. “Er is een grote plas bloed in de hal. En zijn bril ligt hier.” De Kasteelmoord is tien jaar oud, maar zo begon het allemaal
  PREMIUM

  “Er is een grote plas bloed in de hal. En zijn bril ligt hier.” De Kasteel­moord is tien jaar oud, maar zo begon het allemaal

  Vlaanderens meest beklijvende moordzaak van deze eeuw is tien jaar oud. Toen verdween kasteelheer Stijn Saelens vergoed en werd het onderzoek opgestart in de Kasteelmoord, een queeste die uiteindelijk 7,5 jaar in beslag zou nemen. Maar alles begint op 31 januari 2012 in de vroege namiddag, wanneer huisdokter Elisabeth Gyselbrecht in paniek de politie opbelt vanuit kasteel Carpentier in Wingene. Voor het eerst een volledige reconstructie van dat noodlottig gesprek.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”
  Tongeren

  Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”

  Valentin Roosen vocht de afgelopen weken tegen het coronavirus in het AZ Vesalius in Tongeren. De uitgeweken Limburger won de strijd, al moet hij mogelijk wel een longtransplantatie ondergaan. De 56-jarige Valentin weigerde aanvankelijk het vaccin, maar doet nu een oproep om dat slechte voorbeeld niet te volgen. “Ik heb me wat te veel laten leiden door negatieve berichten”, blikt hij terug.
 2. Infectioloog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  Infectio­loog Callens deelt frustratie na moeilijke nacht op corona-afdeling: “Iemand naar huis gestuurd die ik liever in het ziekenhuis had gehouden”

  De werkdruk voor ziekenhuizen wordt alsmaar groter in deze vierde coronagolf en dat leidt soms tot moeilijke situaties voor de artsen. In het Universitair Ziekenhuis in Gent is gisteravond een coronapatiënt terug naar huis gestuurd omdat er nog plaats vrijgehouden moest worden voor andere patiënten die mogelijk nog zieker waren. “Alles verliep veilig en de patiënt kan thuis opgevolgd worden, maar in de ideale omstandigheden had ik die persoon nog één tot twee dagen in observatie willen houden, maar dat kon nu niet”, vertelt infectioloog Steven Callens onze redactie.