Jaarlijks worden 100.000 bestuurders betrapt op gsm-gebruik achter het stuur.
Volledig scherm
Jaarlijks worden 100.000 bestuurders betrapt op gsm-gebruik achter het stuur. © Getty Images

Sporen onbemande camera's binnenkort gsm-gebruik achter het stuur op?

Gsm’en achter het stuur is een misdrijf waar heel wat bestuurders zich nog dagelijks schuldig aan maken. Kamerlid Joris Vandenbroucke (sp.a) vindt dat nieuwe onbemande camera’s die bestuurders in de toekomst moeten kunnen opsporen. Hij diende een wetsvoorstel in om ongevallen door onoplettendheden drastisch te verminderen.

30 reacties

 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Beter een boete voor het gebruiken van de gsm achter het stuur dan om 32 per uur te rijden waar er maar 30 mag gereden worden. Dat laatste brengt natuurlijk meer op en daarom is het te doen. Dat heeft met verkeersveiligheid niets te zien, het gaat om het rinkelen van de kassa.
 • Eli Bos

  2 maanden geleden
  Doen! De enige wijze praat die ik al van deze regering gehoord heb. Deze middag ook achter zo een zwalper gereden, van links naar recht, 40 per uur waar je 70 mag. Uiteindelijk hem ingehaald. Een keer raden wat hij aan het doen was, juist ja.
 • raf janssens

  2 maanden geleden
  @Carl Delahaye omdat je via bluetooth niets in je handen houd buiten je stuur.Mijn gsm steekt in de midden console en de bediening zit aan het stuur.ik zal zelf nooit iemand op bellen .en als ik gebeld word dan hou ik het gesprek zo kort mogelijk ;meestal van bel me binnen zolang terug dan ben ik uit de wagen .
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Regelneven willen altijd alles oplossen met controle en repressie. Het kost handenvol geld. De kloof tussen overheid en burger wordt steeds groter. Uiteindelijk werkt het niet omdat er te weinig personeel is, het niet onderhouden wordt en men verzandt in zijn eigen regelneverij. En na jaren van dat gedoe hebben we dus in dit land nog altijd te veel verkeersslachtoffers en vooral een slecht aangelegde en te weinig onderhouden wegeninfrastructuur.
 • Jan Boden

  2 maanden geleden
  Straks ook nog een camera om te zien wat wij allemaal in onze bedstee uitrichten misschien ?
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie