Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Spoorwegen krijgen komende tien jaar 35 miljard euro investeringen, subsidies fossiele brandstoffen verdwijnen

De federale overheid gaat op tien jaar tijd ongeveer 35 miljard euro investeren in het spoorverkeer. Dat is een van de maatregelen uit het federale luik van het nationaal energie- en klimaatplan voor de periode 2021-2030, dat de ministerraad vandaag goedkeurde. Ons land moet tegen eind dit jaar zo’n plan indienen bij de Europese Commissie. Ook bevestigt de regering dat de subsidies voor fossiele brandstoffen, moeten verdwijnen.

11 reacties

 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Zo tussendoor... 3,5 miljard euro is gelijk aan 1412 miljard Belgische frankskes! Moet er geen zand zijn?
 • Anne Callebaut

  2 jaar geleden
  Geef dit uit aan prive mensen die er verstand van hebben,dan aan goed betaalde politiekers en het zal veeeeeeel beter lopen,hetzelfde voor de LIJN.
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Ja, inderdaad, co2neutrale treinen zijn inderdaad belangrijker dan ménsen en menswaardig leven in een welvaartstaat! Dit zijn niet minder dan misdaden tegen de mensheid, je kan dit klimaatbedrog om te verarmen niet anders meer omschrijven maar boontje zal zn loontje krijgen en dat duurt niet lang meer.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Er zit nog veel rek op wat er uit je zakken gehaald kan worden. En eigenlijk geven ze dus nog vlug massaal veel geld uit voor er een nieuwe regering is. Een regering die momenteel nog 1/3 van de zetels in haar parlement heeft.
 • ward Dewinter

  2 jaar geleden
  Ja en tegen 2023 gaan ze "het spoor " privatiseren dus moet er eerst nog véél geld tegenaan gesmeten worden om het " aantrekkelijk te maken voor investeerders.En die investeerders gaan het treinen een stuk duurder ,maar niet noodzakelijk beter maken
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.