Een veiligheidsagent van Securail (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een veiligheidsagent van Securail (archiefbeeld). © Photo News

Spoorvakbonden eisen dringende oplossing voor veiligheid Securail-personeel

De socialistische en christelijke vakbonden bij het spoor zullen maandag om 12 uur actievoeren in het station van Brussel-Zuid. Ze eisen snel oplossingen voor de bescherming van het Securail-personeel, dat de laatste tijd met verschillende gevallen van agressie te maken heeft gekregen.

7 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Als men de agressors eens moest straffen met een jaar enkelband en een boete van 10000 euro zal het probleem minderen. Maar niet dat men op de rechtbank zegt: 'kereltje, dat mag je iet meer doen! Dat hoort niet in deze maatschappij.' Eng geef de mannen van Securail een serieuze training.
 • Wesley Kenis

  1 maand geleden
  Tja als de reizigers nooit het problem zijn, maar wel de mensen die instaan voor de veiligheid...wat verwacht je dan. En waar gaan ze stajen: tussen de reizegers ipv de wetstraat(stel je voor dat politici eens gehinderd zouden worden ...maar reizigers, dat is geen probleem...ik zal wel in de file gaan staan hoor)
 • juan agredano

  1 maand geleden
  Dat is wanneer Securail de verkeerde personen aanwerven soms zonder enige ervaring. Kortdadig optreden en de agenten samenspannen met de hulp van hun oversten is de boodschap. In Spanje zeggen we korte mette meemaken en terug het respect afdwingen voor politie en veiligheidsagenten. Maar dit allemaal binnen de wet. Triestig gesteld hier in Belgie.
 • Ludwig Van der Auwera

  1 maand geleden
  Ik zie pas beterschap na de volgende verkiezingen.
 • Fred De Meulemeester

  1 maand geleden
  Misschien moeten er veiligheidsmensen worden ingezet voor de veiligheid van de veiligheidsmensen te waarborgen?Tot wat dienen die dan?Geef die een andere naam want security past echt ni.Noem ze railwatchers ofzo.Of geef ze anders meer mogelijkheden,dat ze meer kunnen doen dan wat rondlopen in het rond om toe te kijken wat er gebeurt.