Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

Spoorstaking van start: slechts één op vier treinen rijdt, alternatieve treindienst verloopt zoals voorzien

Door een 24 urenstaking bij het spoor rijdt sinds gisterenavond en tot vanavond 22 uur maar een kwart van de treinen in België. Het gaat om zowat twee op de vijf IC-treinen tussen de grote steden en een op de vier L- en S-treinen. De piekuurtreinen vallen quasi allemaal weg. In de provincies Namen en Luxemburg is het spoorwegnet zelfs volledig gesloten.

  1. Van Quickenborne maakt werk van supersnelrecht: “Relschoppers zouden dan 7 dagen aangehouden blijven, en dan voor de rechter moeten verschijnen”

    Van Quickenbor­ne maakt werk van supersnel­recht: “Relschop­pers zouden dan 7 dagen aangehou­den blijven, en dan voor de rechter moeten verschij­nen”

    Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) legt zijn voorstel voor supersnelrecht volgende week een eerste keer op de regeringstafel, zodat het parlement er volgend jaar over kan stemmen. Dat zei hij eerder deze week bij VTM Nieuws - naar aanleiding van de rellen in Brussel en Antwerpen - en herhaalde hij vanmorgen in De Ochtend op Radio 1.