De afgelopen dagen waren er stakingen bij het spoor en reden er minder treinen.
Volledig scherm
De afgelopen dagen waren er stakingen bij het spoor en reden er minder treinen. © Photo News

Spoorstaking afgelopen: treinverkeer vanaf vandaag weer normaal

De stakingen bij het spoor, die de voorbije dagen het treinverkeer hinderden, zijn voorbij. De acties liepen in de nacht van donderdag op vrijdag om 3 uur af.

 1. NMBS staakt 3 dagen lang, maar waarom? Twee treinbegeleiders getuigen: “Makkelijker om Tomorrowland-ticket te bestellen dan om verlof aan te vragen”
  PREMIUM

  NMBS staakt 3 dagen lang, maar waarom? Twee treinbege­lei­ders getuigen: “Makkelij­ker om Tomorrow­land-tic­ket te bestellen dan om verlof aan te vragen”

  Tot en met donderdag 1 december moeten pendelaars rekening houden met stakingen en acties op het spoor. Twee treinbegeleiders vertellen over te korte treinen, strubbelingen met de reizigers, en vrije dagen die ze wellicht nooit zullen gebruiken. “De eerste jaren zag ik het nut van een staking niet in. Maar de problemen nu zijn te groot om het werk niét neer te leggen”, klinkt het.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 3. Hoe voelen patiënten het geneesmiddelentekort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”
  PREMIUM

  Hoe voelen patiënten het geneesmid­de­len­te­kort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”

  “Sorry, maar dat geneesmiddel is er momenteel niet”: het wordt stilaan een standaardzin bij de apothekers in ons land. De laatste maand waren 379 geneesmiddelen - vaak tijdelijk - onbeschikbaar en er is niet altijd een alternatief voorhanden. Hoe voelen patiënten en artsen het geneesmiddelentekort? “We kunnen niet altijd dezelfde kwaliteit van medicatie garanderen”, zegt neuroloog Patrick Santens (UZ Gent).