photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Spoorbonden plannen eerste actie op 12 december: “Treinverkeer zal verstoord zijn”

De impasse in het sociaal overleg bij het spoor leidt tot een eerste actie. Op donderdag 12 december vindt er een "concentratie van spoorwegpersoneel" plaats, zo kondigde vakbonden ACV-Transcom en ACOD Spoor aan. “De actie wordt ondersteund door een stakingsaanzegging en zál gevolgen hebben voor het treinverkeer”, klinkt het. HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel, laat weten dat het de stakingsaanzegging van de vakbonden niet aanvaardt “omdat de voorziene procedure niet werd nageleefd”. 

10 reacties

 • Raoul Rouma

  4 jaar geleden
  35 miljard investeren in die luilakken en steeds slechtere service, hoe kun je dat in hemelsnaam verantwoorden. Dat ze eerst eens snijden in dat kader, 200 soorten premies en nog willen staken ook. Steeds toegeven aan die heren hun verzuchtingen waar niets en nooit wat tegenover zal staan, belachelijk. Dik loon premies en een dik pensioen uitdelen is zowat het enige wat die Ceo's kunnen, niet moeilijk indien je uw delicatessen zaak ruilt voor deze dik betaalde job.
 • Walter WOUTERS

  4 jaar geleden
  1 CEO voor NMBS en Infrabel samen, twee verschillende CEO's werken elkaar tegen, zie DB(Deutsche Bahn) zij werken veel beter dan in België..............
 • Benny Raes

  4 jaar geleden
  De meesten die hier iets posten, oordelen al maar weten helemaal niet wat er op de onderhandelingstafel ligt. En wat er in de media gepubliceerd wordt is maar een heel klein deeltje daarvan en is dan nog zeer éénzijdig gefilterd om het publiek in een bepaalde richting te sturen. Dus ipv hier jullie gal uit te spuwen, neem contact op met iemand die jullie klaar en duidelijk kan uitleggen wat er werkelijk op tafel ligt en kan uitleggen wat de gevolgen zijn.
 • Ludo Hermans

  4 jaar geleden
  Eigenlijk zou men de onschendbaarheid van deze (en andere) directies moeten opheffen!
 • Mark Delange

  4 jaar geleden
  Gewoon al die bedrijfjes om postjes te verdelen afschaffen en terug onder 1 NMBS plaatsen. Problem solved. Enige probleem dat dan overblijft is dat al die politieke postjes verdwijnen en er geld over zal zijn.