(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © David Legreve

Spoorbond komt met alternatief voor omstreden sproeimiddel: “Onkruid met de hand verwijderen”

De Brusselse spoorwegvakbond ACOD Spoor vindt dat onkruid langs de sporen opnieuw met de hand moet worden gewied of dat er biologische producten moeten worden gebruikt. Daarmee reageert de vakbond op de aankondiging dat Infrabel een uitzondering krijgt om glyfosaat toch te mogen gebruiken langs de Vlaamse en Brusselse spoorwegen.

13 reacties

 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Zo gaat het nogal dikwijls, iets verbieden en dan blijkt er geen alternatief te bestaan. ik ben absoluut geen fan van glyfosaat, vroeg of laat komt dat in het drinkwater terecht, laat Infrabel en de landbouw en professionele tuinbouw, nu net dat spul met tonnen gebruiken.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Giet beton over die sporen en laat er bussen en vrachtwagens over rijden. Veel efficiënter gebruik dan er af en toe eens een trein over te laten rijden. Meteen ook een oplossing voor de fileproblematiek. En eens we op waterstof of electrisch rijden ook milieuvriendelijk. Een leiding om laadpalen van stroom te voorzien ligt er al.
 • Luc Cools

  2 maanden geleden
  Als je het voor de burger verbied, moet je het elders ook verbieden De burger gebruikt maar een fractie van de hoeveelheid die andere nog steeds mogen gebruiken. Als het om de gezondheid gaat en het feit dat het product niet meer in het milieu mag terecht komen, is men enkel en alleen maar bezig om de burger te koeieneren (zoals gewoonlijk) Voor NMBS, landbouw, professionals geld dit verbod niet! (met name de grootverbruikers)
 • Ledoux Ruddy

  2 maanden geleden
  Inzaaien en maak er een Alpenweide van , niet sproeien enkel sproeien met water. En steek er koeien op met een bel om de nek . Zodat ze opgemerkt worden door de trein !
 • Jan Boden

  2 maanden geleden
  Ga gewoon wat glyfosaat in holland kopen, ginder maken ze daar geen spel over.