Spoorbaas Sophie Dutordoir (53) doet vandaag voor de Kamer haar toekomstplannen met de NMBS uit de doeken.
Volledig scherm
Spoorbaas Sophie Dutordoir (53) doet vandaag voor de Kamer haar toekomstplannen met de NMBS uit de doeken. © belga

Spoorbaas erg scherp voor bedrijfscultuur NMBS: "Er heerst een quasi militaire sfeer hier"

Sophie Dutordoir (53) is erg scherp voor haar voorgangers bij de NMBS. Ze werd eind vorig jaar benoemd als nieuwe spoorbaas en stelde vandaag haar toekomstplannen voor in de Kamer. "Er heerst een quasi militaire hiërarchie bij de NMBS", klinkt het.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Vier inzittenden die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoedelijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Vier inzitten­den die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoede­lijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn vermoedelijk van Slovaakse afkomst. Dat blijkt uit het onderzoek van de lokale politie en het Oost-Vlaamse parket. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”