Christophe Vander Eecken
Volledig scherm
© Christophe Vander Eecken

Spoedverpleegkundigen vragen erkenning als zwaar beroep

Spoedverpleegkundigen willen erkend worden als zwaar beroep. Dat zeggen ze vandaag in een open brief waarin ze hun eisen overmaken aan de beleidsmakers.

5 reacties

 • Christel Van Campenhout

  10 maanden geleden
  Vind het tof dat men dit aan kaart , maar waarom enkel verpleegkundigen van spoed , zorgkundigen werken dikwijls eens zo hard en andere verpleegkundigen die op intensieve werken , je moet het maar eens komen doen , wat de zorg nu heeft meegemaakt de voorbije maanden dat is pas zwaar , emotioneel, en psychologisch er nog is bij dus iedereen in de zorg verdiend dan de titel van zwaar beroep en niet enkel spoed .
 • Etienne Callebout

  10 maanden geleden
  Zo zet men de verschillende takken van verpleegkunde tegenover elkaar ,goe bezig zou ik zeggen .zal er nooit van komen omdat niemand durft een onderscheid maken .En omdat het een knelberoep is .Er zou een uitstroom komen om u tegen te zeggen .
 • Danny Damiaens

  10 maanden geleden
  De vorige regering heeft dit thema slim bespeeld door te starten met de ambtenaren die in de groep van zware beroepen zouden thuishoren terwijl de echte zware beroepen in de privé volledig weggevaagd zijn.Resultaat men kan zijn pensioen al hebben op 56 bij de overheid terwijl men in de privé na 43 jaar werken nog niks in zijn handen heeft!
 • jo vissenaeken

  10 maanden geleden
  Zou top 3 van zware beroepen moeten zijn.
 • ivo frans

  10 maanden geleden
  Misschien moet de politiek eens gaan beslissen dat alle (!!) beroepen die nu als 'zwaar' worden afgedaan voortaan de gewone beroepen zijn. Elke beroepengroep wil graag erkend worden als 'zwaar'. Leraars, verkeersleiders, politieagenten, metaalwerkers, verplegers, treinbegeleiders,... ik kan nog wel effe doorgaan. De enkele die dan overblijven kunnen de status 'licht beroep' aanvragen. (LOL). Het zullen er in elk geval veel minder zijn met minder werk om in het orde te maken. Dus goedkoper!
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben