Kris P.
Volledig scherm
Kris P. © Gianni Barbieux

Spoedarts uit Brakel krijgt 24 jaar cel voor vergiftiging van echtgenote, maar moet nog niet naar de cel

GerechtEen 49-jarige spoedarts uit Brakel die beschuldigd werd van de gifmoord op zijn vrouw is veroordeeld tot 24 jaar cel. Dat heeft de correctionele rechtbank in Oudenaarde vandaag beslist. Zelf bleef Kris P. al die tijd zijn onschuld staande houden. Volgens de rechtbank pleegde de man de feiten omdat hij een echtscheiding en de impact op het omgangsrecht niet zag zitten. P. mocht na de uitspraak wel beschikken en moet voorlopig niet naar de cel. Hij zat ook nog geen dag in voorarrest en bleef intussen zijn job als arts uitoefenen. Op de uitspraak in beroep is het wachten tot volgend jaar.

65 reacties

 • leen hanssens

  3 jaar geleden
  veroordeeld voor moord, 24 jaar, en niet naar de cel? Onbegrijpelijk.
 • LUC HUON

  3 jaar geleden
  Verdacht overlijden in twee fazen in 2009, in verdenking gesteld in 2012. 2012/2017 juridische stilte, in 2018 veroordeelt en geen dag effectief of voorhechtenis tot eventueel 2019 Welke wetten zijn hier van toepassing? Welke filmproducent durft hier aan beginnen?
 • Fernand Beaumonde

  3 jaar geleden
  Beetje raar dat ze na de eerste aanslag geen klacht heeft ingediend, het gerecht geen onderzoek heeft ingesteld en ze bij haar man bleef. Als ik een moordpoging overleef en ik verdenk mijn echtgenote dan blijf ik geen seconde in haar bijzijn. Moet dat echt 9 jaar duren vooraleer slakken justitie aan de gang geraakt? Er is geen 100% bewijs dat hij het gedaan, leugendetector inzetten en indien geen concreet bewijs : vrijlaten, ondanks het mogelijk is dat hij het gedaan heeft
 • Elisa deJong

  3 jaar geleden
  De bankbediende zegt dat het bedrag een geval van ‘overbescherming’ was. Die wilde hij één maand na haar dood al innen... Als je kapot v verdriet bent, omdat je vrouw overleden is, is dat t láátste waar je aan denkt, toch?... Veelzeggend en dom..
 • Elisa deJong

  3 jaar geleden
  Wat goevalig zeg, dat hij kort ervoor haar begrafenis geld liet wijzigen, en wat bijzonder dat ze voelde dat hij overspel pleegde.. En het klopte.. Zou het gevoel, dat hij haar iets aandeed ook kloppen.....