Ignace Demeyer, diensthoofd urgentiegeneeskunde van het OLV-ziekenhuis in Aalst, in Terzake.
Volledig scherm
Ignace Demeyer, diensthoofd urgentiegeneeskunde van het OLV-ziekenhuis in Aalst, in Terzake. © VRT

Spoedarts uit Aalst: “Mensen tussen 30 en 50 jaar zijn zwaar ziek. Beelden van longen zijn angstaanjagend”

Ook jongere gezonde mensen kunnnen hard getroffen worden door het nieuwe coronavirus. Daarvoor waarschuwde Ignace Demeyer, spoedarts van het OLV-ziekenhuis in Aalst, in Terzake.

33 reacties

 • Elisa deJong

  3 jaar geleden
  Las in de Nederlandse NRC, dat Taiwan als vb wordt gezien voor corona, door snel en goed handelen, top resultaten...
 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  En de tegenstrijdigheden lopen onderandere de pan uit. In het ene artikel schrijft men dit, in het andere dat. In de ene krant staat dit, in de andere dat. De ene specialist verklaart dit, de andere dat. Het enige feit waar je nog zeker van kan zijn is dat een grote groep mensen (80%) is die dusdanig lichte symptomen hebben dat een groot deel van hen uit het beeld en dus ook de statistieken blijven waardoor die laatste niet kloppen.
 • Joris Dierck

  3 jaar geleden
  Het virus kan van grofweg een halve dag tot meer dan een dag overleven op bijvoorbeeld een liftknop of deurklink afhankelijk van temperatuur en vochtigheid. En waar us de tijd dat het een 'griepje' was en enkel ouderen gevaar liepen..
 • Geert Vlietinck

  3 jaar geleden
  Velen die nu staan te roepen en je moet dit en je moet dat hadden dit beter gedaan voor de krokusvakantie maar nee meneer Van Ranst toen was het allemaal nog maar een griepje hé wat hebben die wintersporters allemaal binnengebracht?
 • Philippe Schotte

  3 jaar geleden
  Beste Elke Claes niet alleen dat maar wat kunnen de gevolgen zijn op langere termijn ? Hoop dat al die slachtoffers snel beter worden !
 1. Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid
  21

  Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid

  De Waalse werkgeversorganisatie UWE wijst dinsdag op basis van een studie op de grote tekorten en snelle stijging van de schulden bij de financiering van de openbare diensten in Wallonië. Ruim een op de drie werknemers in Wallonië werkt voor de overheid. Met het oog op het "structurele onevenwicht" in de financiering formuleert UWE 15 voorstellen voor een herdefiniëring van de contouren van de openbare diensten, met een vereenvoudiging van de Waalse instellingen, meer partnerschappen met de privésector en het gezonder maken van de budgettaire situatie.
 2. ANALYSE. Coronaprotest, complottheorieën en rechts-extremisme komen samen in gevaarlijke mix: Jürgen Conings handelde alleen, die fase zijn we nu voorbij
  PREMIUM

  ANALYSE. Coronapro­test, complotthe­o­rieën en rechts-extremisme komen samen in gevaarlij­ke mix: Jürgen Conings handelde alleen, die fase zijn we nu voorbij

  Het is de kruisbestuiving tussen het coronaprotest, allerlei andere complottheorieën en extreemrechts, die in Merksem voor een dode heeft gezorgd. Een dreiging die we leerden kennen toen Jürgen Conings gewapend de bossen introk, maar die nu een nieuw niveau bereikt: dat van een samenzwering tussen meerdere mensen met gewelddadige plannen.
 3. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.