"Deze stemming toont de wil (van N-VA) om te breken met de solidariteit tussen de Belgen", zo reageerde federaal minister en kandidaat-voorzitter van MR Denis Ducarme.
Volledig scherm
"Deze stemming toont de wil (van N-VA) om te breken met de solidariteit tussen de Belgen", zo reageerde federaal minister en kandidaat-voorzitter van MR Denis Ducarme. © BELGA

Splitsing sociale zekerheid: houding N-VA jaagt MR en PS in gordijnen

De Franstalige partijen MR en PS hebben vandaag de houding van N-VA rond een voorstel van resolutie van Vlaams Belang op de korrel genomen. N-VA steunde een vraag tot splitsing van de sociale zekerheid, maar onthield zich uiteindelijk bij de eindstemming.

98 reacties

 • Patrick Van Assche

  2 jaar geleden
  "Verplichte" solidariteit, geachte Franstaligen, is diefstal. Verdedigt u dan diefstal als beleidsinstrument ?
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Op een eerlijke manier bij de N-VA, Freddy Sonnemans . Dat is bijvoorbeeld de werkloosheid beperken in de tijd. Ook al is het een verzekering toch eenzijdig de voorwaarden veranderen. Je huis opeten vooraleer steun te krijgen. Vond Jambon niet meer dan logisch volgens een vroegere uitspraak van hem. Werken tot 70 en nog langer. Liet BDW zicht ontvallen voor de verkiezingen. En de meerderheid, ook bij de Vlamingen, heeft daar niet voor gekozen.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Onze bedrijven en CEO's zitten heel wat meer in uw zakken dan de Walen beste Vlamingen. Maar ik zie niemand hiertegen op straat komen of zelfs een kwaad woord zeggen
 • Freddy Sonnemans

  2 jaar geleden
  Noch VB, noch N-VA willen de sociale zekerheid afschaffen. We willen enkel sociale zekerheid op een eerlijke manier organiseren. Maar voor de franstaligen is eerlijk: een ongecontroleerde geldstroom naar hen toe.
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Ons land heeft nood aan een project en een regering die stabiliteit en welvaart verzekert waarbij de twee gemeenschappen zich autonoom verantwoordelijk zijn voor hun eigen burgers. De quota voor de dokters is één mooi voorbeeld van het actueel wanbeleid vandaag. Zo kan er nooit vrede heersen onder de Belgen. Zij die dat blijven ontkennen, ondermijnen de fundamenten van ons land.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Neerslagtekort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  Neerslagte­kort nu al hoger dan in recordjaar 1976: weldra verboden om auto te wassen of zwembad te vullen? “Voorlopig blijft code geel van kracht”

  De voorspelde regen voor de komende dagen zal ontoereikend zijn om de heersende droogte te verhelpen. Om die reden wordt er steeds meer gevreesd voor code oranje. In dat geval zouden er boetes kunnen worden uitgedeeld aan mensen die hun auto wassen, de tuin sproeien of hun zwembad vullen. Toch lijkt code geel voorlopig voldoende. “Niets wijst erop dat we richting code oranje gaan”, zegt Katrien Smet, woordvoerder van de Vlaamse Milieumaatschappij. Ook een sproeiverbod ligt bij de volgende vergadering van de droogtecommissie niet op tafel.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Volgens De Wever is voorkeur Magnette duidelijk: “Er waart paars-groen spook door Wetstraat”

  Volgens De Wever is voorkeur Magnette duidelijk: “Er waart paars-groen spook door Wetstraat”

  Officieel praat informateur Paul Magnette (PS), wiens opdracht vandaag tot 9 december werd verlengd, nog altijd met tien partijen in de zoektocht naar overeenstemming voor een volgende federale regering. Officieel is er nog geen zicht op een coalitie, maar N-VA-voorzitter Bart De Wever stelt vandaag in het ledenblad van zijn partij dat Magnette duidelijk een voorkeur heeft voor paars groen.