"Deze stemming toont de wil (van N-VA) om te breken met de solidariteit tussen de Belgen", zo reageerde federaal minister en kandidaat-voorzitter van MR Denis Ducarme.
Volledig scherm
"Deze stemming toont de wil (van N-VA) om te breken met de solidariteit tussen de Belgen", zo reageerde federaal minister en kandidaat-voorzitter van MR Denis Ducarme. © BELGA

Splitsing sociale zekerheid: houding N-VA jaagt MR en PS in gordijnen

De Franstalige partijen MR en PS hebben vandaag de houding van N-VA rond een voorstel van resolutie van Vlaams Belang op de korrel genomen. N-VA steunde een vraag tot splitsing van de sociale zekerheid, maar onthield zich uiteindelijk bij de eindstemming.

98 reacties

 • Patrick Van Assche

  4 jaar geleden
  "Verplichte" solidariteit, geachte Franstaligen, is diefstal. Verdedigt u dan diefstal als beleidsinstrument ?
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Op een eerlijke manier bij de N-VA, Freddy Sonnemans . Dat is bijvoorbeeld de werkloosheid beperken in de tijd. Ook al is het een verzekering toch eenzijdig de voorwaarden veranderen. Je huis opeten vooraleer steun te krijgen. Vond Jambon niet meer dan logisch volgens een vroegere uitspraak van hem. Werken tot 70 en nog langer. Liet BDW zicht ontvallen voor de verkiezingen. En de meerderheid, ook bij de Vlamingen, heeft daar niet voor gekozen.
 • danny janssens

  4 jaar geleden
  Onze bedrijven en CEO's zitten heel wat meer in uw zakken dan de Walen beste Vlamingen. Maar ik zie niemand hiertegen op straat komen of zelfs een kwaad woord zeggen
 • Freddy Sonnemans

  4 jaar geleden
  Noch VB, noch N-VA willen de sociale zekerheid afschaffen. We willen enkel sociale zekerheid op een eerlijke manier organiseren. Maar voor de franstaligen is eerlijk: een ongecontroleerde geldstroom naar hen toe.
 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Ons land heeft nood aan een project en een regering die stabiliteit en welvaart verzekert waarbij de twee gemeenschappen zich autonoom verantwoordelijk zijn voor hun eigen burgers. De quota voor de dokters is één mooi voorbeeld van het actueel wanbeleid vandaag. Zo kan er nooit vrede heersen onder de Belgen. Zij die dat blijven ontkennen, ondermijnen de fundamenten van ons land.