Spilindex alweer overschreden
Volledig scherm
Spilindex alweer overschreden © Unisoc

Spilindex wordt in februari alweer overschreden: uitkeringen en ambtenarenweddes stijgen met 2 procent

Het Planbureau verwacht dat de spilindex in februari opnieuw wordt overschreden. Dat blijkt uit de nieuwste vooruitzichten. Het is van 1982 geleden dat een overschrijding van de spilindex zo snel na elkaar plaatsvond.

 1. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
  PREMIUM
  Grembergen

  Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

  De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.
 2. Bijzondere Belastingsinspectie keek vorig jaar meer dan duizend rekeningen in

  Bijzondere Belastings­in­spec­tie keek vorig jaar meer dan duizend rekeningen in

  De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) heeft in 2021 1.017 keer de toestemming gekregen om bij een bank de rekening van een belastingplichtige in te kijken. Dat blijkt uit cijfers van de BBI zelf. Sinds juli 2011 is het bankgeheim in ons land versoepeld. Controleurs van de fiscus mogen sindsdien het bankgeheim naast zich neerleggen als ze aanwijzingen hebben dat iemand belastingen ontduikt of als iemand rijker leeft dan zijn officiële inkomsten doen vermoeden.