Speurhonden zullen vanaf februari corona kunnen opsporen.
Volledig scherm
Speurhonden zullen vanaf februari corona kunnen opsporen. © Getty Images

Speurhonden detecteren corona beter dan PCR-tests

Binnenkort achterhaalt een labrador of Mechelse herder misschien wel of je al dan niet corona hebt. Honden blijken erg goed in het detecteren van het virus in zweetstalen en zijn op die manier zelfs nuttiger dan de klassieke PCR-test. Als de honden in opleiding aan alle verwachtingen blijken te voldoen, wil de taskforce op termijn honderd bijkomende dieren trainen om onder meer op festivals besmettingen te gaan detecteren.

 1. Ontbijten met HLN-lezer Frédéric Veraghaenne (52): “Ik mag wedstrijden organiseren voor de beste voetballers ter wereld”

  Ontbijten met HLN-lezer Frédéric Veraghaen­ne (52): “Ik mag wedstrij­den organise­ren voor de beste voetbal­lers ter wereld”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ steken we dit weekend de taalgrens over en belden in Namen aan bij Frédéric Veraghaenne (52). Hij woont samen met de 18 jaar jongere Céline. Ze kennen elkaar ook al 18 jaar, maar zijn pas sinds twee jaar een koppel. “Céline houdt me jong. Ook professioneel werk ik met een jong team, waardoor ik mijn frisse kijk behoud”, zegt Frédéric, die Directeur Operaties is bij de Belgische Voetbalbond.
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo