De Delhaize in Aalst, waar de Bende van Nijvel in 1985 toesloeg.
Volledig scherm
De Delhaize in Aalst, waar de Bende van Nijvel in 1985 toesloeg. © Belga

Speurders maken jacht op zeldzaam wapen in onderzoek naar Bende van Nijvel

BENDE VAN NIJVELDe speurders in het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn op zoek naar alle Ingram-wapens die in 1985 in ons land circuleerden. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. “Het doel van de speurders is om te kunnen vergelijken”, zegt misdaadjournalist Faroek Ozgünes.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf vandaag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW - UPDATE

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf vandaag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  De duizenden luisteraars van de podcast 'de volksjury’ - met kleine letters - hebben al weken naar vandaag, donderdag 28 januari, uitgekeken. De eerste aflevering van hun langverwachte Bende van Nijvel-special is vanaf nu te luisteren via de podcastkanalen (zie onderaan dit artikel). Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Met elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars, van wie een aanzienlijk deel uit Nederland.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil