In het Speelgoedmuseum in Mechelen start vandaag een tentoonstelling over het werk van Mil Lenssens, nog het meest bekend als bedenker en regisseur van de originele ‘Tik Tak’.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Speelgoedmuseum in Mechelen start vandaag een tentoonstelling over het werk van Mil Lenssens, nog het meest bekend als bedenker en regisseur van de originele ‘Tik Tak’. © David Legreve

Speelgoedmuseum eert Mil Lenssens, de bedenker van 'Tik Tak': “Hij maakte al die poppetjes zelf met vrouw en dochter”

In het Speelgoedmuseum in Mechelen start vandaag een tentoonstelling over het werk van Mil Lenssens, nog het meest bekend als bedenker en regisseur van de originele ‘Tik Tak’. De graficus van de kinderprogramma’s van de BRT overleed al in 2005, maar ‘Kraakje’ en ‘Carolientje’ zitten vandaag met reden nog in het collectief geheugen. Wij spraken met een oud-collega en zijn kleindochter Inge. “Voor de allerkleinsten eiste hij maar één ding: perfectie.”

2 reacties

  • Mk Dob

    1 jaar geleden
    Wij keken naar Tik Tak en nu kijken ze naar Tik Tok....
  • Ivan Willems

    1 jaar geleden
    Dat waren nog echte kinderprogramma's. Nu met deze tekeningen erin, nee, dit is het niet. Als wij zestigers zeggen dat het vroeger beter was, verslikken velen er bijna in. Akkoord, niet alles, maar voor de kinderen en jeugd wel. We hadden een zalige tijd.