(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © photo news

Spectaculaire ontsnappingspoging bij transport gedetineerde in Luik

Afgelopen woensdag heeft een gedetineerde proberen te ontsnappen tijdens zijn overbrenging in Ougrée. De politie is nu op zoek naar getuigen.

9 reacties

  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Belgie, land met de meest belachelijk werkende justitie ter wereld.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Ze willen het niet leren hé ondanks technologie die overbrenging overbodig maakt,dat bewijst de onwil om ontsnappingen van zware criminelen te voorkomen.Maw: medeplichtigheid van zowel magistratuur als politiek.
  • Werner van cauwenberge

    5 jaar geleden
    Waarom worden de zittingen niet in de gevangenis gehouden? Minder over- en weer geloop, minder kans op ontsnappingen en minder bewakingspersoneel voor transport.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Pas eerst de wetgeving op een logische manier aan,de publieke steun waarop de politie en politiek graag beroep doet heeft totaal geen draagkracht meer vanwege herhaaldelijk politiek en juridisch falen.De bevolking is door jullie voor zulke vragen apatisch geworden
  • Peeters Francis

    5 jaar geleden
    Leve België. Waarom dat ze die criminelen zo vaak vervoeren is een raadsel en hoe dat zijn vrienden weten waar en wanneer ze dat doen zou niet geweten mogen zijn. Minister Koen Geens van justitie heeft nog heel veel werk.
  1. Van Quickenborne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”
    Play
    Kortrijk

    Van Quickenbor­ne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”

    De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. In een video op Instagram zegt Van Quickenborne dat hij en z’n gezin het goed stellen. “We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed”, aldus de minister.