Professor Chantal Mathieu. Rechts Patrick Lefevere in 'Vive le vélo'.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Chantal Mathieu. Rechts Patrick Lefevere in 'Vive le vélo'. © UZ Leuven/VRT

Specialist waarschuwt na ophef rond Patrick Lefevere in ‘Vive le vélo’: “Je kan hypo zeer gemakkelijk verwarren met dronkenschap”

Diabetesexpert Chantal Mathieu waarschuwt om niet te snel conclusies te trekken als je iemand ziet die boven zijn theewater lijkt te zijn. Ze doet dat na de ophef over Patrick Lefevere in ‘Vive le vélo’. “Ik doe geen uitspraken over deze specifieke feiten, maar als je een hypo hebt kan je er wel degelijk uitzien als iemand die te veel gedronken heeft”, zegt ze. Diabetespatiënten worden daardoor soms onterecht gestigmatiseerd. “Ik heb vanmorgen al verscheidene mails gekregen van patiënten. ‘We worden weer weggezet als dronkaards’, schreven ze me.”

  1. Patrick Lefevere kop van Jut na opgemerkte passage in ‘Vive le vélo’: wielermanager legt zelf uit wat er aan de hand was

    Patrick Lefevere kop van Jut na opgemerkte passage in ‘Vive le vélo’: wielermana­ger legt zelf uit wat er aan de hand was

    Patrick Lefevere is in het oog van de storm terechtgekomen na een opgemerkte passage in de studio van het wielerprogramma ‘Vive le vélo’. Sinds gisteravond zijn #lefevere en #vivelevelo trending op Twitter. Volgens kijkers was hij duidelijk boven zijn theewater. “Aan de inhoud van de glazen kan je zien wie vandaag het meest heeft gedronken”, deed presentator Karl Vannieuwkerke er op het einde nog een schepje bovenop. Lefevere zelf ontkent bij HLN en verwijst naar zijn diabetes.