Vorige maand liep premier Alexander De Croo (Open Vld) N-VA-voorzitter Bart De Wever tegen het lijf in een Antwerps ziekenhuis. Met een 'klinische' ellebooggroet tot gevolg.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige maand liep premier Alexander De Croo (Open Vld) N-VA-voorzitter Bart De Wever tegen het lijf in een Antwerps ziekenhuis. Met een 'klinische' ellebooggroet tot gevolg. © Photo News

Spanning tussen N-VA en Open Vld dreigt Vlaamse regering te verlammen

De federale spanning tussen N-VA en Open Vld dreigt de geplaagde Vlaamse regering helemaal te verlammen. Kan je een historische gezondheidscrisis en een nakende brexit de baas als twee van de drie coalitiepartijen elkaar met de nek aankijken?

32 reacties

 • Danielle De Neef

  8 maanden geleden
  Sinardet heeft ook een agenda. Hij moet niet zeggen wat de NVA moet doen, alleen een eerlijke benadering van de feiten. Dat is al moeilijk genoeg.
 • Ine Anckaert

  8 maanden geleden
  De belastingen waren er al voor dat NVA kon meeregeren! De staatsambtenaren hadden al serieuze voordelen betreffende loon en pensioenen! Wie heeft de gebouwen die eigendom waren van de Belgische staat verkocht om zijn begroting in orde te krijgen, daarna terug huren en dus meer geld uitgeven! Waar we nu trouwens nog altijd onder gebukt gaan!! NVA heeft België meer geïnformeerd, maar niet meer belastingen ingetekend! Groen,Rood en Blauw zijn hier sterk in,zie je nu al in hun voorstellen!!Niet!
 • Norbert Bauwens

  8 maanden geleden
  De verliezers van vorige verkiezingen beginnen serieus naast hun schoenen te lopen. Waar halen ze de pretentie terwijl hun Premier "de dweil van de regering" is en over de hele lijn de kiezer belogen en bedrogen heeft...Spijtig dat bij de volgende verkiezingen niets gaat veranderen want de Vlaming gaat stemmen zoals hij altijd al gedaan heeft. Een voorbeeld van verdeeldheid waar van geprofiteerd wordt door de anderen..
 • daniel budenaerts

  8 maanden geleden
  De Vlaming moet geen kerstcadeautje verwachten van de NVA ; zij zijn alleen goed voor nieuwe belastingen , nieuwe besparingen en langer werken ook voor zware beroepen.De Wever is een voorzitter met twee gezichten : mooi praten maar nadien een slag in de rug van de hard werkende Vlaming
 • Andre callens

  8 maanden geleden
  Nog even afwachten tot een eerste peiling komt , nog enkele voorstellen van Groen en we gaan terug  kiezen en doet OVLD niet meer mee.
 1. Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeksrechter aangesteld voor mogelijke onopzettelijke doodslag

  Zijn er fouten gemaakt bij het zware noodweer? Onderzoeks­rech­ter aangesteld voor mogelijke onopzette­lij­ke doodslag

  Er is een Luikse onderzoeksrechter aangesteld na de overstromingsramp van 14, 15 en 16 juli. In de provincie Luik kwamen daarbij 37 mensen om het leven. De onderzoeksrechter moet op zoek gaan naar eventuele verantwoordelijken, die vervolgd kunnen worden voor onopzettelijke doodslag, bij gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg. Dat zegt de procureur des Konings van Luik.
 2. Vanaf maandag opnieuw treinverkeer op verschillende Waalse spoorverbindingen die beschadigd raakten door noodweer

  Vanaf maandag opnieuw treinver­keer op verschil­len­de Waalse spoorver­bin­din­gen die beschadigd raakten door noodweer

  Verschillende spoorlijnen die in Wallonië beschadigd raakten door de overstromingen, worden vanaf maandag weer in gebruik genomen. Dat melden spoormaatschappij NMBS en netbeheerder Infrabel donderdag. De verbinding tussen Gembloux (Gembloers) en Ottignies, die opnieuw beschadigd raakte door het noodweer van afgelopen weekend, zal wel pas op 30 augustus weer in dienst worden genomen.
 1. Vlaamse acteur (51) uit verschillende jeugdreeksen opgepakt voor vermeend kindermisbruik na onderzoek HLN
  PREMIUM

  Vlaamse acteur (51) uit verschil­len­de jeugdreek­sen opgepakt voor vermeend kindermis­bruik na onderzoek HLN

  Een acteur uit jeugdprogramma’s, tv-series en kinderfilms is vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermeend kindermisbruik. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Het gerecht kwam de 51-jarige man op het spoor na een undercoveronderzoek van de Nederlandse journalist Sven van der Meulen in samenwerking met HLN.be en Het Laatste Nieuws. In een gesprek dat werd opgenomen met een verborgen camera beweerde de Vlaamse acteur seks te hebben gehad met minderjarige jongens, en hij ging daarna ook in op een uitnodiging om een 10-jarige jongen te ontmoeten in een hotelkamer. Uiteraard was het jongetje daar niet echt, maar de acteur was wél op de afspraak. Volgens onze informatie ontkent de acteur nu tegenover de politie, en zegt hij dat zijn uitspraken “grootspraak” waren.