CD&V-voorzitter Joachim Coens en Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens en Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). © Photo News/Belga

Spanning binnen Vlaamse meerderheid over zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, Coens: Demir “moet echt eens weten wat ze wil”

Het klettert binnen de Vlaamse meerderheid. Dat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gisteren in het parlement pleitte voor een onderzoekscommissie naar de zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, hadden haar coalitiepartners CD&V en Open Vld niet zien aankomen. Prompt kreeg Demir steun van de oppositie: die wilden het meteen tot een stemming brengen. De meerderheid vond zo'n onderzoekscommissie niet nodig, tot Open Vld dan toch het geweer van schouder veranderde. Ook vandaag blijven de spanningen: volgens CD&V-voorzitter Joachim Coens moet Demir “echt eens weten wat ze wil”. 

15 reacties

 • Georgette Vanoverbeke

  2 maanden geleden
  Proficiat mevrouw Demir de andere partijen zijn stik jaloers omdat zij dat niet hebben kunnen verwezenlijken ,en zo doende niet de pluimen op hun hoed kunnen steken.
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Demir: de minister die een grote stinkende kast vol met oude lijken erfde; en nu met de regelmaat van de klok een berg van achtergelaten maatschappelijke puinhopen mag gaan opruimen. En dat mag dan flink wat euro's kosten, maar zeker geen onderzoekscomissie.
 • Johan Lievens

  2 maanden geleden
  Goed zo mevrouw Demir, U doet tenminste nuttige opmerkingen en voorstellen. Deze is niet de eerste en hopelijk niet de laatste. Tegenstand van de coalitiepartijen ? Hebben die misschien iets te verbergen. J.Lievens
 • Marc Peeters

  2 maanden geleden
  Zuhal heeft maar één doel en dat is nu zorgen voor de volksgezonheid in deze kwestie. Al is de milieu schade na 10 jaar doofpotjes en compromissen al véél te groot en onomkeerbaar. In een normale wereld zou de gezondheid van de burger altijd prioriteit moeten zijn ongeacht politieke strubbelingen. Aan één zeel trekken zou toch zo mooi zijn. Ze hebben al veel miserie in haar boot geschoven en ze neemt tenminste actie, maar voor wonderen is het te laat!
 • Ronny Gyles

  2 maanden geleden
  Coens heeft zich niet te bemoeien met de departementen van Demir. Dat hij eerst de problemen in zijn partij maar eens opheldert aan het grote publiek, daar zal hij al werk genoeg mee hebben. Of hangt hier misschien een 3M-CD&V geurtje waar de nemen?