AFP
Volledig scherm
© AFP

Spaanse regering gaat negen opgesloten Catalaanse separatisten gratie verlenen

De Spaanse regering gaat dinsdag gratie verlenen aan negen Catalaanse separatisten die in de cel zitten. Dat heeft premier Pedro Sanchez maandag aangekondigd.

12 reacties

 • jan boden

  1 jaar geleden
  De politieke inmenging in het Spaans Hooggerechtshof is dus overduidelijk en het Europees Hof van Justitie laat dat allemaal maar begaan. Straf dat, heel straf.
 • Dirk BERX

  1 jaar geleden
  @Dirk Tuymans, moet België dan ook een straf krijgen van Europa, na het optreden van de politie in het terkamerenbos ?
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Je kan geen coupe plegen tewijl je gezworen hebt de wetten van het land te respecteren. Als voor Puigdemont, Belgie had die moeten uitleveren. Hij heeft een staatsgreep gepleegd en moet daar dus voor boeten. Dit zijn geen politieke gevangenen maar plegers van een staatsgreep. Dat is iets heel anders.
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Hypocrieten , als ze vermoeden dat ze hun plannen in het parlement er niet doorkrijgen zonder de Catalanen dan plots wil hij de mensen vervroegd vrijlaten .
 • Ben Van Steenwinkel

  1 jaar geleden
  En dan gaat de EU in de wereld morele politie spelen. Geen wonder dat niemand de EU nog serieus neemt, en er enkel (economisch) van profiteert.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.