Conner Rousseau speechte vanuit een digitaal gecreëerd veld van rode rozen.
Volledig scherm
Conner Rousseau speechte vanuit een digitaal gecreëerd veld van rode rozen. © RR

Sp.a wordt ‘Vooruit’: “Traagheid, stilstand en achteruitgang doorbreken”

UPDATEVanaf vandaag draagt sp.a de naam ‘Vooruit’. Voor partijvoorzitter Conner Rousseau betekent de nieuwe naam van de Vlaamse socialisten een breuk met de “oude politiek”, zei hij tijdens een digitaal lanceringsmoment. “We beginnen aan een nieuw avontuur door elke dag te luisteren en zaken te doen bewegen om zo de traagheid, de stilstand en de achteruitgang te doorbreken.”

102 reacties

 • Alex Desmet

  2 weken geleden
  Als vrije kiezer stemde ik al eens op iemand van rood. Maar met zo een ingesteldheid om zelfs een bekende concertzaal te willen vernietigen zal dat niet meer kunnen, blijkbaar is de naam belangrijker dan de inhoud voor dat manneke.
 • Lode vleminckx

  2 weken geleden
  Onder die naam hadden ze vroeger: kruidenierswaren,krant, apotheken enz en ze zijn allemaal bankroet gegaan. Ze weten dus wat hen te wachten staat.
 • Jan Desmet

  3 weken geleden
  Ik noem ze vooral, Kapitalistische socialisten. Niks nieuws onder de zon !
 • boris paesen

  4 weken geleden
  Ze schamen zich zo hard dat ze het woord socialist uit hun nieuwe naam verwijderen. Denken ze nu echt dat de kiezer nu gaat denken dat ze nu geen dieven meer zijn.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Het woord 'avontuur' zegt genoeg... Gaat de zusterpartij PS ook de 'oude politiek' vaarwel zeggen, of gaan de schandalen in Wallonië zich blijven opstapelen? Geen 'avontuurlijke woorden', maar daden, mijnheer Rousseau. U kunt het goed uitleggen, mateke, we zullen zien hoe goed uw partij nog scoort bij de volgende verkiezingen. Hopelijk loopt uw 'avontuur' goed af; vele mensen verkiezen zekerheid boven avontuur!
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt